Inwoners zeggen nooit dat ze uit Laarbeek komen

NULL

Inwoners zeggen nooit dat ze uit Laarbeek komen

Laarbeek – “Waar ik woon? In de buurt van Eindhoven”, antwoord je. Je bent in het buitenland en spreekt een groep Nederlanders. Nadat zij nog nooit van het dorp Lieshout, Mariahout, Beek en Donk of Aarle-Rixtel gehoord hebben, kies jij de makkelijke weg. Eén ding is zeker: het woord Laarbeek zal niet vallen in dit gesprek. Dat blijkt uit de enquête van TipMooiLaarbeek.nl.

Mijn ‘roots’

De gemeente Laarbeek bestaat alweer zeventien jaar. Toch lijkt ons eigen dorp nog altijd dieper in het hart te liggen. 73% van de respondenten noemt namelijk de naam van het dorp als mensen elders uit Nederland ernaar zouden vragen. Uit de toelichting op deze vraag blijkt dat het zinnetje ‘Dat is in de buurt van Eindhoven’ vrij snel volgt.

‘In het dorp liggen mijn roots’ en ‘Laarbeek bestaat nog niet echt’ zijn twee opmerkingen die bij dit statement horen. De inwoners voelen zich eerder een Beek en Donkenaar of een Lieshoutenaar dan een Laarbekenaar. Burgemeester Hans Ubachs denkt dat dit juist goed is: “Iedere kern heeft zijn eigen karakter en dat is meer dan goed. Juist de kracht van de afzonderlijke kernen is de kracht van Laarbeek. Vier prachtige karakteristieke kernen met een relatie naar elkaar binnen de gemeente.”

Tevreden
Dat betekent echter niet dat men niet tevreden is over gemeente Laarbeek. Al mogen volgens de respondenten de voorzieningen wat beter verdeeld worden: ‘Beek en Donk is geen Laarbeek’ is een vaak genoemde opmerking. Toch is 65% tevreden en 21% zeer tevreden over deze gemeente. Hier sluit de burgemeester zich volledig bij aan: “Niet alleen de inwoners zijn tevreden, ook ik als burgemeester ben zeer tevreden.”

Verder werd de optie 'Neutraal' door 11% gekozen, 2% voelde meer voor de optie 'Ontevreden' en niemand blijkt 'Zeer ontevreden' over gemeente Laarbeek.