Vogelwerkgroep de Ortolaan wandelt in de Grotelse Heide

NULL

Vogelwerkgroep de Ortolaan wandelt in de Grotelse Heide


Laarbeek - De eerste vogelwandeling van het seizoen start zondag 30 maart om 8.00 uur. Deze wordt verzorgd door Vogelwerkgroep de Ortolaan van het IVN Laarbeek. De wandeling zal ongeveer twee uur duren. De start van deze wandeling zal zijn bij het bekende restaurant/café Grotels Hof, vanaf de parkeerplaats, die langs Grotels Hof ligt. De coördinaten van Grotels Hof zijn: N51.5224 E5.6919.


Het is spannend welke vogels terug zijn uit Afrika of Zuid-Europa. Zullen de tjiftjaf, de witte kwikstaart, de boomleeuwerik, de boompieper, de fitis, de zwartkop en/of de gekraagde roodstaart terug zijn? In het naaldbos kunnen zij goudhaantjes, zwarte mezen en kuifmezen zien. Nog meer speciaal zijn de open vlakten, die hier en daar in de Grotelse heide zijn. Op deze open vlakten met hier en daar bomen, kunnen een boomleeuwerik of boompieper zitten. Of is er kans, dat je de vijfde van Beethoven hoort, nl. het liedje van de geelgors. Ook de grote lijster, de zanglijster en de heggenmus kunnen zich laten horen. In sommige plasjes zitten de dodaars wel eens. In het bos is er kans op vier soorten spechten, de grote bonte, de groene, de zwarte, en zelfs de kleine bonte. Zelfs de in Nederland oprukkende, maar nog zeer zeldzame middelste bonte is niet uitgesloten en dan zitten er vijf soorten spechten. Van boven kijken de slechtvalken in de Mortelse toren op hen neer. Over de hele wereld zijn deze beelden te zien. Na afloop van de wandeling zorgt de evenementenwerkgroep weer voor koffie.

Bijgaande foto is van Leo van den Heuvel uit Lieshout. De foto laat de boomklever zien, een van de vele mooie vogels die in de Grotelse Hei zijn te zien.