Maria Brans neemt afscheid van Kansplus

NULL

Maria Brans neemt afscheid van Kansplus


Gemert/Laarbeek - Op de jaarlijkse ledenvergadering van Kansplus regio Gemert nam voorzitter Maria Brans afscheid. Bijna acht jaar is zij voorzitter geweest van de vereniging die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio, waaronder ook Laarbeek. Helaas is er nog geen opvolger gevonden voor haar zodat Kansplus voorlopig zonder voorzitter zit.


In deze acht jaren heeft zij de vereniging uitgebouwd tot een stabiele organisatie. Waar elders in het land diverse afdelingen van Kansplus het niet kunnen bolwerken geldt dit zeker niet voor regio Gemert. Volgens secretaris Jan Leenders kun je zoiets niet in je eentje er is iemand nodig die sturing aan het geheel geeft. Die persoon was Maria Brans voor Kansplus regio Gemert. Haar bestuurlijke ervaring, haar grote kring aan contacten en vooral haar geweldige interesse voor de medemens zijn haar krachten, aldus Leenders. Zij heeft zich heel haar leven vooral op bestuurlijk vlak daarvoor ingezet. Kansplus regio Gemert organiseert vooral veel activiteiten voor de doelgroep.

Mevrouw Brans heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Maar de doelstelling van de stichting is ruimer dan alleen het organiseren van activiteiten. Het behartigen van belangen voor ouders en verwanten van personen met een verstandelijke beperking is voor de vertrekkend voorzitter altijd belangrijk geweest. Op de jaarvergadering werd zij bestuur en leden bedankt voor haar inzet.

Harrie van Rooij, bestuurslid voor Mariahout/Lieshout nam na 20 jaar vrijwilligerswerk ook afscheid. Voordat de vergadering begon ontving hij uit de handen van wethouder van Zeeland van de gemeente Laarbeek de vrijwilligerspenning.

Wim Daniëls
Na de jaarvergadering had Kansplus regio Gemert Wim Daniëls weten vast te leggen om een lezing te verzorgen. In een bomvolle zaal vertelde hij op zijn eigen ludieke wijze over wat hij zoal meemaakt. Uiteraard kwam in zijn lezing de taal en het dialect telkens ter sprake. Daniëls heeft een geweldige gave om op een spontane en humorvolle manier het publiek bij zijn optreden te betrekken. De aanwezigen waren na afloop dan ook vol lof over een interessante avond.