Elkerliek ziekenhuis biedt echografie in gemeente Laarbeek

NULL

Elkerliek ziekenhuis biedt echografie in gemeente Laarbeek


Beek en Donk - Inwoners van gemeente Laarbeek kunnen vanaf maandag 19 mei in Beek en Donk terecht voor het maken van een echo. Het gaat hierbij om echo’s die door de huisarts zijn aangevraagd.

Het Elkerliek ziekenhuis is voortaan op maandagmiddag aanwezig in het Medische Centrum met een mobiel echoapparaat. Door deze nieuwe service is een ritje naar Helmond voor de meeste echo’s niet meer nodig.

Peter Martens, manager Servicecentrum Huisartsen: ”Zo’n 80% van alle echo’s die door de huisarts worden aangevraagd, kunnen met een mobiel echoapparaat worden gemaakt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een echo om nierstenen vast te stellen. Inwoners van Laarbeek kunnen nu op maandagmiddag terecht in Medisch Centrum Beek en Donk en hoeven niet meer naar het Elkerliek in Helmond.”

Geert Oerlemans, huisarts in het Medisch Centrum licht toe: “De samenwerking met het Elkerliek verloopt prima. Wij zijn blij dat we deze service dichtbij huis voor onze patiënten kunnen bieden. Onze patiënten kunnen nu in Laarbeek een echo laten maken en de uitslag krijgen ze weer via de eigen huisarts.”

Het Medisch Centrum in Beek en Donk is te vinden aan de Burgemeester van der Weidenlaan 13.