Afbeelding

Gilde huldigt jubilarissen

NULL

Gilde huldigt jubilarissen


Aarle-Rixtel –Het gilde Sint Margaretha, ook bekend als de ‘Rooi Schut’, eert op zaterdag 14 juni haar patroonheilige. Op deze zogenoemde Teerdag, is het eveneens een gebruik om eventuele jubilarissen te huldigen, zo ook dit jaar.
Drie gildebroeders worden gehuldigd voor respectievelijk 25, 40 en 60 jaar ononderbroken broederschap.


Samen 125 jaar gildegeschiedenis! 25 jaar - Ronald de Jong, 40 jaar - Karel van de Graef en maar liefst 60 jaar - Antoon van Roij. Het zijn deze trouwe leden die het verdienen dat er serieus aandacht wordt geschonken aan het jubileum. Zij worden op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Bovendien en in het bijzonder zal Maria van Ommeren-Bekx gehuldigd worden voor het heugelijke feit dat zij 25 jaar ere lid is. Het gilde wil hiermee opnieuw haar dankbaarheid betuigen, dankzij Maria beschikt het gilde over een fantastisch eigen terrein.

Hoofdman Theo de Jong Mzn. zal wisselende eervolle woorden richten aan de jubilarissen, waarna van 15.00 tot 17.00 uur de jubilarissen een receptie zal worden aangeboden. Dit alles zal plaatsvinden rondom het gildepaviljoen aan de Havenweg 6a te Aarle-Rixtel. “Wij zijn ongelooflijk trots”, meldt het bestuur. “Drie jubilarissen uit verschillende leeftijdscategorieën, dit laat zien hoe hecht de broederschap is”.

Kijkend naar de toekomst hoopt het gilde nog veel meer gildebroeders te mogen huldigen. Maar in het gildewezen heerst bezorgdheid over de toekomst van de gilden. Hoe zal dit er over 20 jaar uitzien? Hoe ontwikkelt zich de verbondenheid met de kerk? Hoe ziet de jeugd de gilden? Allemaal vragen waar veel gilden mee worstelen, gelukkig is dit voor het gilde Sint Margaretha voorlopig nog niet aan de orde. Het Sint Margaretha mag zich rijk rekenen met een grote groep actieve jeugd gildebroeders, die Aarlese eer met regelmaat hoog houden.