Afbeelding

Gerard van Maasakkers treedt vanavond op in Openluchttheater Mariahout

NULL

Gerard van Maasakkers treedt vanavond op in Openluchttheater Mariahout


Laarbeek - Gerard van Maasakkers treedt vanavond met band op in het Openluchttheater in Mariahout. Eerder stond hij al in dit theater met JW Roy en met de Vaste mannen.

Met band
Samen met harmonie St. Caecilia zong Gerard ooit in het theater de sterren van de hemel. Nu heeft hij zijn eigen begeleiding. Trots stelt hij zijn band voor. Mike Roelofs (toetsen), Harry Hendriks (gitaar) en Arthur Lijten (slagwerk). “En ze kunnen zingen als nachtegalen.”

Publiek als extra dimensie

De chemie tussen de zanger en zijn publiek is heel belangrijk. “Samen gaan we door de emoties van de nummers. We nemen elkaar mee in de muziek.” Gerard weet in zijn muziek het heden en verleden aan elkaar te koppelen. Daardoor worden zijn liedjes niet ouderwets maar tijdloos.

Liedjes als kinderen

Om inspiratie op te doen gaat Gerard regelmatig wandelen op de hei. Dan borrelen ideeën op. Hij kan geen antwoord geven op de vraag wat zijn mooiste of dierbaarste nummer is. “Dat is kiezen tussen kinderen, dat gaat niet.” Wel heeft hij warme gevoelens bij het nummer Cis Verdonk, dat op zijn eerste album verscheen. Ook het nummer D’n Boom heeft een speciaal plaatsje in zijn hart.

Annie MG Schmidt-prijs
Met 'Mijn kind' won Gerard van Maasakkers de Annie MG Schmidt-prijs. Hij omschrijft in het nummer het kind dat hij niet heeft. In zijn lange carrière heeft hij veel bijgedragen aan de emancipatie van het Brabantse lied. Zijn Brabantse tongval is goed te horen als hij mij - de interviewer - verbetert met de uitdrukking 'Tussen de soep en de erpel'.

Allez
In het Openluchttheater treedt Gerard op met het programma 'Allez'. Hij verzorgt het publiek met een afwisseling tussen rustigere en snellere nummers. Er is ook een combinatie gemaakt tussen oud en nieuw werk. Het publiek krijgt de gelegenheid om tussen liederen te kiezen. “We zullen bij de climax niet op de banken gaan staan!”, zegt hij met een lach. Luisterliedjes en teksten met een diepere betekenis zijn meer de muziek die je van Gerard van Maasakkers zult horen.

Een teken van boven?
Bij de vraag of Gerard een mooie herinnering aan het theater in Mariahout heeft, hoeft hij niet lang na te denken. Bij het zingen van het nummer D’n Boom, dat over zijn overleden vader gaat, lijkt het of er een aparte sfeer ontstaat. “Als het windstil is, komt er bij dit nummer een briesje, regent het, dan klaar het op.” Hij weet niet wat het is, het is heel bijzonder.

Zaterdag 23 augustus om 20.30 uur treedt Gerard van Maasakkers met band op in Openluchttheater Mariahout, zie ook www.oltm.nl.