Colet Claessens naar Europese Kampioenschappen Kunstrolschaatsen

NULL

Colet Claessens naar Europese Kampioenschappen Kunstrolschaatsen

Laarbeek/Mierlo – Colet Claessens vertrekt morgen samen met de Beek en Donkse trainster Jeanne Janssens naar Roccaraso (Italië) om daar deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen Kunstrolschaatsen in de discipline Figuren. De Lieshoutse Colet, lid van Rolschaatsvereniging Olympia, zal voor het eerst in haar carrière in de hoogste klasse van het Rolschaatsen, de Senioren, aan de start verschijnen.

Om geselecteerd te worden voor deelname aan de Europese Kampioenschappen, zijn goede resultaten in het afgelopen wedstrijdseizoen van belang. Colet voldeed ruimschoots aan deze eisen; 2x een 2e plaats en 1x een 3e plaats. Tijdens de zomervakantie heeft Colet vaak op haar rolschaatsen gestaan en vele meters afgelegd op de cirkels van de vloer in de sporthal. Alle verplichte elementen werden getraind, zodat Colet goed voorbereid naar Italië kan afreizen voor deelname aan de Europese Kampioenschappen.

Het is niet de eerste keer dat Colet en trainster Jeanne naar Roccarosso afreizen. De allereerste Europese Kampioenschappen, toen nog bij de Cadet-rijdsters, was ook in deze plaats. Volgens Colet is het de mooiste rolschaatsbaan die ze tot nu toe heeft gezien, in een mooie omgeving. Deze wedstrijd wordt pittig om aansluiting te vinden; de Senioren kennen een zeer sterk deelnemersveld. Op 1 en 2 september zijn de verplichte trainingen voor de Senioren, terwijl op woensdag de wedstrijd is. Voor Colet is deze wedstrijd een voorbereiding voor de Wereldkampioenschappen waar zij ook zal deelnemen. Het WK wordt gehouden in Reus (Spanje).

Naast de trainingen voor de discipline Figuren, komt Colet ook wekelijks naar Mierlo voor de showtrainingen om met haar clubgenoten te trainen voor de Kerstshow en de shownummers voor de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden. De Kerstshow van Olympia wordt traditiegetrouw gehouden in het weekend voor Kerst; 20 en 21 december. Opnieuw worden er 3 shows gehouden in Sporthal de Weijer te Mierlo. Meer informatie over deze Kerstshow is binnenkort te lezen in De MooiLaarbeekKrant.