Afbeelding

Team The Shooters aan kop in 3e gezondheidsrace van Laarbeek

NULL

Team The Shooters aan kop in 3e gezondheidsrace van Laarbeek



Lieshout - Deelnemers, ondersteuners en juryleden van de Gezondheidsrace Laarbeek kwamen afgelopen zondag bijeen in het Dorpshuis van Lieshout. Na een gezonde barbecue presenteerden de teams hun activiteiten van het tweede blok en werden de jurybeoordelingen bekendgemaakt. Het team ‘The Shooters’ scoort goed met 942 punten en gooit daarmee de hoogste ogen. Ze worden gevolgd door team Puur Groen. Op de derde plaats staat Di-eAt Team en hekkensluiter is het team van GezondBezig. Maar zoals bij elke wedstrijd: Er is nog van alles mogelijk …


Kleurrijk en gezond
De teams van de gezondheidsrace zitten er allemaal klaar voor. In eigen kleurrijke teamkleding, aan lange tafels en met het gezicht naar de beamer. Achter in de zaal zitten de juryleden en vertegenwoordigers van de gemeente. De presentaties kunnen beginnen. Er is een behoorlijke variatie in activiteiten die de teams voor hun dorpsgenoten hebben georganiseerd. Het Di-eAt Team uit Beek en Donk organiseerde bijvoorbeeld voor jong en oud een ‘Kom je buiten speeldag’ in speeltuin ‘De Octopus’. Het knaloranje team ‘GezondBezig’ uit Aarle-Rixtel ging dauwtrappen op Hemelvaartsdag. En ondanks het vroege tijdstip genoten dertig mensen van het ‘zingend en blootsvoets’ lopen. Team Puur Groen uit Lieshout/Mariahout maakte indruk met een film over hun gezonde activiteiten en won met deze presentatie een kookworkshop. In de film, die zij lieten zien, was een lied te horen dat Martin Vermeulen - hij overleed in juli - qua tekst en muziek had aangedragen aan het team. “Dansen op de maat, das wat we allemaal doen”, ingezongen door Sander Bekkers klonk vrolijk in de grote zaal. Met de Qi gong workshop op de Janmiekeshoeve in Mariahout zorgde dit team voor zichtbaar ontspannen mensen. Team ‘The Shooters’ uit Beek en Donk organiseerde tijdens de Open Tuinenroute een fietstocht van 22 kilometer door Laarbeek. Dit team had niets te veel gezegd met hun opmerking dat plaatjes meer zeggen dan woorden. Zij hadden een ‘gelikte’ presentatie die ter promotie van de gezondheidsrace zo ingezet kan worden.

Terugkijkend naar het doel
De Gezondheidsrace heeft tot doel om inwoners uit Laarbeek bewust te maken en te stimuleren tot een gezonde leefstijl. De opzet van de Gezondheidsrace gaat uit van een wedstrijd tussen teams uit de kernen van Laarbeek. Het team dat er het beste in slaagt om dorpsgenoten te stimuleren tot een gezonde leefstijl, wint. Daarnaast worden de teamleden zelf ondersteund bij het realiseren van hun eigen gezondheidsdoelen. De deelnemers gaan aan de slag met het derde en laatste blok. Hierin moeten ze drie opdrachten uitvoeren en een keuze maken uit de volgende vier thema’s: ‘back to basic’, samen lachen is gezond, verbinden en creëer een blijvende speelplek voor kinderen.

Tot slot
Het team ‘GezondBezig’ uit Aarle-Rixtel is voor de laatste periode op zoek naar mensen die actief mee willen doen en leuke ideeën hebben. Is dit iets voor jou? Bel dan met Tom Schepens op 06-15690059. De afsluiting van deze 3e gezondheidsrace is op zaterdag 13 december in ‘De Dreef’ in Aarle-Rixtel. En dat deze presentaties meer publiek verdienen dan alleen de organisatie en de teams, laat dat duidelijk zijn. Iedereen in beweging!

Foto: Het team van The Shooters uit Beek en Donk houdt de leiding