Afbeelding

Boerenpaar overhandigt opbrengst collecte aan

NULL

Boerenpaar overhandigt opbrengst collecte aan ‘Care for Joshua’



Beek en Donk - Boer Gerardus (Paul Meulensteen) en boerin Cato (Karin Biemans) traden op carnavalsdinsdag, maart 2014, in de onecht bij de Teugelders van Ganzendonck. Tijdens de trouwerij werd een collecte gehouden voor een goed doel, wat bepaald wordt door het boerenpaar. Zij kozen voor de stichting ‘Care for Joshua’.


In een gesprek met medeoprichter van deze stichting, plaatsgenoot Ruben Verhoeven, legt hij het hoe en waarom uit van de stichting ‘Care for Joshua’ . De broer van Ruben, Joshua, heeft een chronische vorm van de ziekte van lyme. De ziekte van lyme wordt veroorzaakt door de beet van een besmette teek, welke niet of niet afdoende behandeld wordt. De ziekte van lyme kan veel klachten geven, zoals uitval van lichaamsfuncties, verminderd afweersysteem, vermoeidheid, reumatische klachten, verlies van gewicht tot totaal disfunctioneren. In veel gevallen wordt de diagnose niet of pas laat gesteld. De ziekte van lyme verdient meer aandacht, erkenning en herkenning. Het leven van Joshua speelt zich voornamelijk binnenshuis af, liggend op bank of bed. Hij wordt behandeld in Nederland, maar de medische wetenschap omtrent de ziekte van lyme is in het buitenland al een stuk verder. Mede daarvoor is veel geld nodig. De stichting organiseert zelf diverse activiteiten die geld opbrengen voor de behandeling van Joshua.

De stichting ‘Care for Joshua’ is zeer vereerd dat het boerenpaar de opbrengst van de collecte aan hen schenkt. Alle beetjes helpen om de ziekte van Lyme, en specifiek de ziekte bij Joshua, onder de aandacht te brengen en geld te verzamelen voor onderzoek en behandeling.

Foto: Vlnr: Boer Gerardus (Paul Meulensteen), Ruben Verhoeven en boerin Cato (Karin Biemans)