Nieuwe directeur Bibliotheek De Lage Beemden

NULL

Nieuwe directeur Bibliotheek De Lage Beemden



Laarbeek - Marly Driessens-Corstens start 1 januari 2015 als nieuwe directeur van Bibliotheek De Lage Beemden. In de afgelopen twee jaar heeft de interim directeur, Geja Olijnsma, de bibliotheek door een moeilijke periode van veranderingen geleid. Bibliotheek De Lage Beemden is meer van ‘binnen naar buiten’ gaan werken.


Gericht op de klant en met nieuwe samenwerkingspartners zoals het onderwijs. Er zijn in deze periode de nodige financiële bezuinigingen verwerkt die door de drie deelnemende gemeenten (Boekel, Gemert-Bakel en Laarbeek) zijn doorgevoerd. Ook is de organisatie inhoudelijk vernieuwd met ontwikkelingen zoals de Bibliotheek op School, vestigingen in multifunctionele accommodaties en het concept van zelfbediening. Deze processen zijn nog niet afgerond maar bevinden zich in de fase dat de verdere inrichting en doorontwikkeling door de nieuwe directeur voortvarend kunnen worden opgepakt.

Marly Driessens-Corstens is momenteel manager Jeugd en Onderwijs, bedrijfsvoering en HRM bij Biblioplus, de bibliotheekorganisatie in de omgeving Cuijk/Boxmeer. Marly is geboren en getogen in Gemert en kent de het verzorgingsgebied van Bibliotheek De lage Beemden. Met haar enthousiasme en kennis haalt Bibliotheek De Lage Beemden een gedreven directeur-bestuurder in huis die de organisatie met de genoemde ontwikkelingen in de komende jaren zal gaan leiden. Dit gaat ze doen met de medewerkers en vrijwilligers, de managers en een vernieuwde Raad van Beheer.

Naast de komst van de nieuwe directeur vindt er in de Raad van Beheer een wisseling plaats. De heren Antoon van Zeeland, Jan Rambags en Rob Goring zullen per 1 januari worden opgevolgd door Paul van Kuijeren uit Lieshout en Erik Adema uit Aarle-Rixtel.