Afbeelding

Jaarvergadering gilde St. Leonardus Beek en Donk

NULL

Jaarvergadering gilde St. Leonardus Beek en Donk

Beek en Donk – Het St. Leonardus gilde heeft 24 januari haar jaarvergadering gehouden. Traditiegetrouw begonnen ze om 13.30 uur met een gebedsviering, dit jaar niet in de kapel, maar wegens weersomstandigheden in een zaaltje van Herberg ’t Huukske in Beek en Donk.

Deze gebedsviering, die voor een belangrijk gedeelte in het teken stond van het overlijden van hun gildebroeder Frans Meulensteen, werd voorgegaan door hun gildeheer Franklin De Coninck. In zijn overweging sprak hij hen aan als gildebroeders, die altijd op weg zijn, net als de Aartsvader Abraham en leven van Gods belofte, de kern van hun geloof. En soms vind je een spoortje van zo’n geloof bij iemand uit je eigen omgeving en dat was bij Frans Meulensteen. Evenals Abraham koesterde Frans bij het gilde de droom van een beloofd land. Mogen het gilde ook hun eigen droom koesteren.

Om 13.45 uur begonnen ze aan een lange vergadering met maar liefst 21 agenda-punten. Gelukkig waren daar ook hamerstukken bij, maar enkele belangrijke punten willen ze toch wel vermelden.

Secretaris Jan Rovers had een zeer uitgebreid en prachtig jaarverslag 2014 samengesteld, dat zonder opmerkingen werd goedgekeurd. Ook penningmeester André van Nunen presenteerde een transparante exploitatierekening 2014, gevolgd door een begroting voor 2015. Hij mocht veel complimenten incasseren en ook de kascommissie was vol lof over hem. Bij agendapunt 10 vond de herverkiezing plaats van de bestuursleden Harrie van Dijk en Geert-Jan van Rixtel(Fr.zn)., die na een schriftelijke stemming weer een mandaat kregen voor 4 jaar. Meteen daarna werd met witte en zwarte bonen een nieuw lid met algemene stemmen gekozen tot gildebroeder bij de vereniging. Het is Léon de Louw, die al enkele maanden ter kennismaking de bijeenkomsten had bijgewoond. Léon, van harte welkom en het gilde hoopt van harte dat jij je nog vele jaren goed thuis voelt bij de vereniging.

Na nog een verslag van de komende activiteiten en een verslag van diverse commissies sloot voorzitter Geert-Jan van Rixtel (Bzn) om 18.00 uur met de christelijke groet deze vlotte jaarvergadering en was het wachten op de gildezusters voor een gezamenlijke Brabantse koffietafel. Hierna volgde nog een loterij om met de opbrengst de kosten van deze jaarvergadering te dekken. Voor meer informatie verwijst het gilde u naar www.gildesintleonardus.nl.

?Foto: Sint Leonardusgilde jaarvergadering