Afbeelding

Sint Servatius Gilde brengt Vendelhulde aan Jan Corsten

NULL

Sint Servatius Gilde brengt Vendelhulde aan Jan Corsten


Lieshout - Het Sint Servatius Gilde uit Lieshout bracht zaterdag 4 april een vendelhulde aan hun zeer gewaardeerd lid Jan Corsten uit Mariahout. Jan, al jaren lid van het gilde, mocht uit handen van wethouder Theo Briels een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen, voor zijn jarenlange inzet bij harmonie Sint Cecilia uit Lieshout.


Jan is 30 jaar commissaris van de harmonie, ook is hij 28 jaar bestuurslid en 26 jaar bestuurslid in de activiteitencommissie. Ook is Jan een van de oprichters van blaaskapel de Grottendorfers uit Mariahout. Deze kapel, die ontstaan is uit alleen maar leken op muziekgebied, is onder leiding van Piet Dienders uitgegroeid tot een clubje muzikanten die de sterren van de hemel blazen. Jan blaast er zelf ook zijn partij in mee met de tuba.

Het Gilde wenst Jan en familie van harte proficiat met deze wel verdiende onderscheiding. Het volgend weekend is het Gilde ook weer in touw, dan staat de jaarlijkse vlooienmarkt op het programma. Deze vlooienmarkt, die elk jaar gehouden wordt in de manege te Lieshout, mag gerekend worden als een van de grootste markten van Brabant. Omdat alle kramen bezet zijn door Gildeleden en vrienden van het Gilde, dus geen handelaren, is deze qua prijzen een van de goedkoopste in de regio. Ook is het een plek waar vele vrienden elkaar treffen. Dus heb je tijd tussen 9.30 en 14.00 uur, laat je dan zondag zien bij de manege.

Foto: Jan Corsten met zijn vrouw Toos omringd door Gildebroeders