Afbeelding

Harmonie O&U presenteert: 'Lentewind'

NULL

Harmonie O&U presenteert: 'Lentewind'


Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning verwelkomt op zaterdag 19 april het orkest van Harmonie St. Cecilia uit Mheer voor een uitwisselingsconcert in Muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk. Dit concert is getiteld ‘Lentewind’.


Het concert heeft een bijzonder tintje, omdat beide orkesten onder leiding staan van dirigent Fried Dobbelstein. Met het harmonieorkest van O&U zal hij nog eenmaal het concoursprogramma ten gehore brengen. Hiermee behaalde O&U afgelopen november een spectaculair resultaat: eerste prijs met lof en weekendwinnaar van het concours. De eerste stukken die gespeeld zullen worden, zijn Divertimento van Oliver Waespi en Angels in the Architecture van Frank Ticheli. Dit concoursprogramma wordt aangevuld met Danza Sinfonica van James Barnes, een werk met veel Spaanse invloeden. Het harmonieorkest uit Mheer, waar Fried Dobbelstein al meer dan 25 jaar de muzikale leiding heeft, speelt onder andere de werken Machu Picchu van de Japanse componist Yagisawa, Malaguena van Lecuona en Songs from the Catskills van Johan de Meij. Bij elkaar een zeer divers en aangenaam muzikaal programma, uitgevoerd door twee orkesten van hoog niveau.

Kaarten voor dit concert zijn te koop bij Bloematelier De 4 Seizoenen en telefonisch te bestellen via 0492-450480 (secretaris O&U). Tevens zijn ze voor aanvang van het concert te koop aan de kassa van ‘t Anker voor €7,50 per stuk. Het concert begint om 14.30 uur.

Foto: Harmonie St. Cecilia uit Mheer