Afbeelding

Marlon Kicken in Ons Tejater met

NULL

Marlon Kicken in Ons Tejater met ‘Nee Gij!’


Lieshout - De laatste voorstelling van het seizoen, zaterdag 11 april, van Ons Tejater moet een knaller worden. Marlon Kicken komt met zijn show ‘Nee Gij!’


Het is even wennen: een neger uit Aarle-Rixtel, die plat Brabants praat en nog leuk is ook. Het zijn zijn eigen woorden. Maar de sfeer wordt snel neergezet door Marlon. Hij neemt het publiek mee naar zijn eigen wereld. De wereld van een geadopteerde donkere jongen die opgroeit in de wildernis van Aarle-Rixtel. Zijn gedachten en ervaringen worden op humoristische wijze gedeeld met het publiek. Luchtig vertelt hij over zijn angsten (negers in Rotterdam), geluk (zijn dochter) en ervaringen die hij als ‘humorist met een pigmentprobleem’ opdoet bij optredens en uitnodigingen.

Bijzonder is zijn verhaal over Vredepeel, dat hij negervrij maakt als tonpraoter. En als hij voor het eerst naar de golfbaan gaat om te golfen: hij wordt keurig ontvangen, rondgeleid en vervolgens wordt hem de bezemkast gewezen zodat hij aan de slag kan. Het lijken pijnlijke onderwerpen, maar de luchtige, relaxte manier waarop hij het vertelt maakt het alleen maar leuk. Echte humor dus; lachen om jezelf.

Hij neemt het publiek mee naar veel momenten uit zijn leven en zonder schroom vertelt hij erover. Zonder banaal te worden. Want een verhaal over zijn eerste seksuele ervaringen met zichzelf zou niet iedereen zo kunnen vertellen. Dion, die in de zaal zat en eruit gepikt werd, zal er zeker van geleerd hebben!

Er waren geen daverende lachsalvo’s in de goed gevulde zaal, maar het was duidelijk dat Marlon een heel tevreden publiek had. Een goede komiek met een Brabants, luchtig, pijnlijk en relaxt optreden. De afsluiting van het seizoen van Ons Tejater was inderdaad een knaller!

Hans Kempe

?foto: marlon kicken ons tejater