Gezellige Koningsdag in Aarle-Rixtel

NULL

Gezellige Koningsdag in Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Koningsdag in Aarle-Rixtel begon met de vrijmarkt op een mooi versierd kerkplein. Door de kinderen werden de te koop aan geboden spullen met veel plezier aangeprezen.


Veel kinderen namen deel aan de spelletjes. Het spijkerbroek-hangen van de scouting viel goed in de smaak. Na de middag was de versierde fietsenoptocht. Voorafgegaan door harmonie de Goede Hoop. Bij Zonnetij werd nog even gestopt voor het spelen van een muziekstuk. Bij terugkomst bij ‘De Vrienden’ werden de prijzen voor de mooiste en origineelst versierde fietsen uitgereikt.

Voor het eerst sinds lange tijd waren er ’s middags midden in het dorp activiteiten. Er was een mooi optreden van een orkest van kinderen van de basisschool, die meedoen aan het project ‘Muziek = Cool’ van Harmonie De Goede Hoop. Dankzij de harmonie waren er de hele middag optredens. OJO, La Banda en het Oranje-orkest zorgden livemuziek. Kinderen van dansschool Dédé brachten ’s morgens en ’s middags flitsende dansdemonstraties.

Cendra had de afgelopen weken een DJ-contest georganiseerd. De beste drie DJ’s uit de voorronden kregen op Koningsdag ‘draaitijd’. Alle drie lieten ze zich van hun beste kant zien. Na beraad van de jury ging de hoofdprijs, twee vrijkaartjes voor WiSH Outdoor, uiteindelijk naar Colin Leenders.

Heemkundekring Barthold van Heessel verzorgde verschillende Oud-Hollandse spelen. Bij schaakclub SCAR kon iedereen een gezellig potje schaken, ook op het buitenschaakbord. Motorclub Liberator verzorgde rondritten met echte Harley Davidson-motoren en een spectaculair spel: ‘de Harley koe’. ASV regelde het doelschieten en het schminken. Voor de kleintjes waren er vier springkussens. Veel kinderen maakten een tocht met de huifkar van Bert van den Bogaard.

Bij OJA kon men ‘s middags terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje. ‘Hoodoo Monks’, ‘Big Ritch and the Blacksmith Company’ en ‘The Pretty Faces’ zorgden voor de muziek. Voor de kleintjes waren er een springkussen en snoepzakken. Al met al was Koningsdag in Aarle-Rixtel een succesvolle en gezellige dag. Het Oranjecomité wil alle verenigingen en vrijwilligers heel hartelijk bedanken.