Hulde aan jubilaris Wim van Elten

NULL

Hulde aan jubilaris Wim van Elten


Aarle-Rixtel – Tijdens de jaarlijkse teerdag, op zaterdag 13 juni, zetten de gildebroeders van het Gilde Sint Margaretha hun lid Wim van Elten in het zonnetje. Als jonge vent sloot hij zich in 1965 aan, nu na velen actieve jaren, maar liefst 50 jaar gildebroeder. Dit is voor het Sint Margaretha gilde een moment om even bij stil te staan.


Velen van u kennen hem wellicht als de meubelmaker uit Aarle-Rixtel. Wat u waarschijnlijk niet weet, is dat Wim op vroege leeftijd deel uit maakte van het korps Mariniers. De lijfspreuk, Qua Patet Orbis (‘zo wijd de wereld strekt’) staat in Wim’s geheugen gegrift alsmede de korpswaarden: ‘Verbondenheid, Kracht & Toewijding’. Deze waarden zijn ook zeer goed van toepassing op het gilde waar broederschap enorm belangrijk is.

Binnen het gilde was en is Wim altijd een actief lid. Tot 1972 beoefende hij vendelen en was jurylid in zowel Kring Peelland als op federatief niveau van 1972 tot en met 2014. Wim wilde meer betrokkenheid en werd in 1973 tot bestuurslid gekozen, hij bleef deze functie vervullen tot 1993. In de tussenliggende periode vervulde Wim diverse belangrijke rollen o.a. die van Commandant en standaard ruiter. Bovendien was hij van 1973 tot en met 2014 wapenmeester en trad jaarlijks aan als Paukenist tijdens diverse regionale optochten en schuttersconcoursen. Op kermismaandag 24 augustus 1992 schoot Wim zich tot Koning van het Gilde Sint Margaretha, ongetwijfeld een van zijn hoogtepunten binnen het gilde. Als meubelmaker was Wim voor het gilde van onschatbare waarde, diverse meubelstukken waaronder het ‘In Memoriam’ bord komen van zijn meesterhand.

Maandelijks vertelt Wim zijn anekdote, die naar alle serieuze vragen elke vergadering iedereen weer aan het lachen brengt. Tijdens de jaarlijkse teerdag op zaterdag 13 juni wordt Wim van Elten een receptie aangeboden in het gildepaviljoen aan de havenweg 6a te Aarle-Rixtel. Beste Wim, bij deze wil het gilde je alvast feliciteren met je 50 jaar lidmaatschap!

Foto: Jubilaris Wim van Elten