Afbeelding

Groep 8 geeft trimbaan in Mariahout een opknapbeurt

NULL

Groep 8 geeft trimbaan in Mariahout een opknapbeurt


Mariahout - De leerlingen van de Eenbes Brede School Bernadette hebben zich, op dinsdag 7 juli, actief ingezet om de gehavende trimbaan weer te herstellen. Enkele maanden geleden is deze trimbaan helemaal vernield. Niemand heeft kunnen achterhalen wie de boosdoeners waren. Helaas moest daarom weer het zelfde groepje vrijwilligers opdraven om alles te restaureren. In januari had de trimbaan immers net een grote opknapbeurt gehad.


Met de spontane hulp van groep 8 ziet alles er weer picobello uit. Zorg om het Dorp wil de leerlingen, leerkracht en natuur de vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun inzet. Namens Ton Leenders wil Zorg om het Dorp het volgende vragen.
Wil iedereen die iemand ziet die de boel vernielt, meteen Ton Leenders, Leo Biemans of andere werkgroep leden daarover informeren. Dat kan ook via Zorg om het Dorp. Zie www.zorgomhetdorp.nl. Dan kan direct wijkagent Thijs Scheerooren ingeseind worden om met deze personen in gesprek te gaan.
Als iemand een idee heeft wie of welke groep mogelijk de vernielingen heeft veroorzaakt, dan zouden ze dat ook graag willen weten. Ook dan kan de wijkagent in gesprek gaan.

Verder is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers om de baan up to date te houden. Veel (groot)ouders maken met hun kinderen gebruik van de speelattributen van de trimbaan. Het zou mooi zijn als zij zich spontaan aanmelden om een paar keer per jaar te komen helpen. Een trimbaan die er verzorgd uitziet vraagt minder om vernielingen.
De oefen- en routepaaltjes die allemaal beschadigd waren en kris kras door het bos lagen, zijn verzameld door de leerlingen. Zij schrokken van de grote aantallen en waren zeer onder de indruk. Deze borden zullen t.z.t. vernieuwd worden. Alle complimenten aan de harde werkers.

Foto: Trimbaan