Vrijwilligerspenning van gemeente Eindhoven voor Zely van Nistelrooij

NULL

Vrijwilligerspenning van gemeente Eindhoven voor Zely van Nistelrooij 


Eindhoven/Lieshout – Trots is Zely van Nistelrooij- Angelim de Oliveira (65) op haar Vrijwilligerspenning. Ze ontving deze onderscheiding afgelopen zondag uit handen van wethouder zorg en WIJeindhoven, Lenie Scholten. De uitreiking vond plaats tijdens het festival ‘Feria Latinoamerica’: vol kleur, muziek, dans en lekkernijen… 

Waardevol

“Vrijwilligerswerk is waardevol”, vertelt Zely. “Voor mij voelt de vrijwilligerspenning als erkenning voor mijn inzet als medeoprichter van het Latijns-Amerikaans Centrum voor Oriëntatie in Eindhoven (het C.L.O.), vijftien jaar geleden, en als ‘coördinator Brazilië’. Ook hoop ik mensen te stimuleren om iets te gaan doen. Blijf niet achter de geraniums hangen!”

“Vrijwilligerswerk is waardevol”


“Helpen is mijn motto”
“Als Braziliaanse die al vijfentwintig jaar in Nederland woont, kan ik goed begrijpen wat het betekent om in een land te leven waarvan je de taal niet kent. Zelf ben ik met een Nederlandse man, Martien, getrouwd. Onze drie kinderen Martien, Jananía en Marjan werden geboren in Brazilië. Toen wij naar Nederland kwamen, was ‘mijn bodem’ al hier. Voor veel nieuwkomers is dit heel moeilijk: Nederland biedt faciliteiten, maar je moet ze wél weten te vinden.” Als vertaalster, adviseur, bemiddelaar, begeleider én met het organiseren van recreatieve activiteiten en ander vrijwilligerswerk blijft Zely altijd bezig.