Commanderij College Laarbeek
Commanderij College Laarbeek

Slagingspercentage Commanderij College 98,8% in 2020

Onderwijs

Laarbeek/Gemert - Het gemiddelde slagingspercentage op het Commanderij College was dit examenjaar 98,8%. Met 100% is het aandeel geslaagden op de twee vmbo-locaties het hoogst. Op de havo slaagde 96,1% en op het vwo 98,8%.

“Ik ben enorm trots op de examenleerlingen”, vertelt bestuurder Arn Bressers. “Hun examenperiode verliep door het coronavirus heel anders dan verwacht. Het heeft veel van de leerlingen gevraagd, maar zij hebben bijzonder flexibel op deze periode gereageerd. Dat er door het virus geen centrale examens zijn geweest, betekent zeker niet dat het voor deze leerlingen makkelijk is geweest. Zij hebben (jarenlang) heel hard gewerkt en het diploma verdiend.” Met een slagingspercentage van 100% wisten alle vmbo-leerlingen van de locaties in Gemert en Laarbeek het felbegeerde papiertje te behalen. Ditzelfde geldt voor de leerlingen van het gymnasium (onderdeel van het vwo). Op het atheneum was het slagingspercentage 98,4%.

Diploma-uitreiking
De examenleerlingen sluiten hun middelbare schooltijd af met een diploma-uitreiking. Vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn de uitreikingen verspreid over twee avonden. Deze vinden plaats op 1 en 2 juli op locatie havo-vwo, op 6 en 7 juli op locatie vmbo-pro Gemert en op 7 en 8 juli op locatie vmbo Laarbeek.