De klusklas van de Bernadetteschool.
De klusklas van de Bernadetteschool.

Klusklas Bernadette klust erop los

Onderwijs

Mariahout - Op de Bernadetteschool wil men graag kijken naar de talenten van de kinderen en het onderwijs daarop afstemmen. Daarom heeft de school sinds twee jaar een ‘klusklas’. De klusklas is bedoeld voor kinderen die meer begaafd zijn op praktisch gebied en dus goed met hun handen kunnen werken. De kinderen hebben elke donderdagmiddag een ‘klusje’ te vervullen.  

Jasper, Tijn en Vince (VJT#@ zoals ze zichzelf noemen) vormen nu het illustere drietal in de Klusklas. “Lekker met de handen bezig zijn”, zo laat Tijn merken dat het hem wel bevalt. Onder andere op zorgboerderij Grootenhout, bij de varkens van familie Vogels als wel een stukje houtbewerking hebben ze al achter de rug. “Zo leer ik me op een andere manier concentreren en dat gaat dan ook veel beter”, geeft Vince een groot voordeel voor zichzelf aan. Lekker werken in de schooltuin of juist de Trimbaan in het voorjaar een schoonmaakbeurt geven, de Klusklas is van alle markten thuis. Jasper is dan ook helemaal in zijn element: “Je kunt veel meer bewegen dan in de klas”, en dat bevalt hem wel. Net zoals dat er minder regeltjes zijn en je veel moet samenwerken.

Mochten er nog mensen in Mariahout op donderdagmiddag samen met de kinderen een klusje willen doen dan hoort de school dat graag. Neem dan contact op met de Bernadetteschool en vraag naar Annemieke de Jong.