Afbeelding

Groep 6 van ’t Otterke bezoekt gemeentehuis

Onderwijs

Laarbeek – Groep 6 van Daltonbasisschool ’t Otterke uit Beek en Donk heeft op maandag 3 juli een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. Burgemeester Frank van der Meijden had ze hiervoor uitgenodigd.

De burgemeester heeft de kinderen persoonlijk ontvangen en rondgeleid door het gemeentehuis. Ze kregen uitleg wat de gemeente doet en hoe ze er zelf bij betrokken kunnen zijn o.a. via de jeugdgemeenteraad. Het enthousiasme en de interesse van de kinderen was groot.

De kinderen van groep 6 van ’t Otterke zijn toppers. De leerkracht had eerder dit jaar een project opgezet over goede doelen, maar de kinderen bedachten een ander plan. Ze wilden graag zelf iets doen voor een goed doel. Daarom hebben ze hard gewerkt om een markt te organiseren waarvan de opbrengst naar KiKa ging. Ze hebben van alles gemaakt en gebakken en haalden maar liefst €610 op.

Op 26 mei mocht de burgemeester het bedrag onthullen. Hij was erg onder de indruk van het hele project en nodigde de klas uit om een kijkje te komen nemen in het gemeentehuis. Wie weet zit de nieuwe jeugdburgemeester wel in deze klas?