Archieffoto
Archieffoto

Zeker 21 deelnemers aan cursus Politiek Actief

Politiek nieuws Politiek

Laarbeek – Er hebben zich 21 deelnemers aangemeld voor de cursus Politiek Actief in de gemeente Laarbeek. Dat aantal kan nog iets oplopen, omdat de leden van de jongerenadviesraad nog kunnen aansluiten. Burgemeester Frank van der Meijden is tevreden met dit aantal: "Goed om niet alleen in de aanloop naar de verkiezingen aandacht te hebben voor de lokale politiek. De cursus geeft een goed inzicht in hoe politieke besluitvorming in elkaar steekt. Ook al ben je niet direct politiek actief, heb je iets aan die kennis."

Programma en data
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een ander thema. Naast theoretische kennis, is er bijvoorbeeld ook een training in debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Politici en bestuurders -onder andere burgemeester Frank van der Meijden- wisselen kennis en ervaringen uit.

De data van de bijeenkomsten zijn (van 19.30 tot 22.00 uur): woensdag 20 november: introductie/kennismaking en positie gemeente in het openbaar bestuur; donderdag 28 november: debatteren; woensdag 4 december: gemeenteraad, ambtelijke organisatie en ondersteuning gemeenteraad; donderdag 12 december 2019: bijwonen raadsvergadering en uitreiken certificaten.

Derde keer
In 2017 is deze cursus ook al twee keer gegeven en hebben in totaal ruim veertig inwoners hier met veel enthousiasme aan deelgenomen. Wij willen deze cursus nu opnieuw aanbieden.