De jeugdgemeenteraad van vorig jaar. Volgende week woensdag wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.
De jeugdgemeenteraad van vorig jaar. Volgende week woensdag wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Foto: Marcel vd Kerkbof BD

Aimée van de Kerkhof jeugdburgemeester van Laarbeek

Politiek

Laarbeek - Aimée van de Kerkhof is de nieuwe jeugdburgemeester van Laarbeek. Burgemeester Frank van der Meijden maakte dit woensdagmorgen bekend. Aimée komt uit Aarle-Rixtel en is leerling van basisschool de Driehoek in Aarle-Rixtel.

Deze week zijn in de groepen 7 van de Laarbeekse basisscholen ook de jaarlijkse verkiezingen voor nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad gehouden. Burgemeester Frank van der Meijden maakte woensdagmorgen ook bekend wie de nieuwe leden zijn. De nieuwe jeugdgemeenteraadsleden en Jeugdburgemeester worden op woensdagmiddag 12 oktober om 16.00 uur geïnstalleerd door Van der Meijden. Deze installatie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Beek en Donk.

 Dit zijn de nieuwe leden van de jeugdgemeenteraad die samen met hun schoolgenoten van groep 8 zich het komend jaar voor Laarbeek gaan inzetten:
- Niels de Hoon van Basisschool de Raagten, Beek en Donk;
- Kyan van Schijndel van Dalton Basisschool ’t Otterke, Beek en Donk;
- Sebas van Hout van Basisschool de Muldershof, Beek en Donk;
- Luuk van de Vossenberg van Openbare basisschool Het Klokhuis, Beek en Donk;
- Imke Heerdink van Basisschool de Sprankel, Lieshout;
- Siem Lamers van kindcentrum Breinplein, Aarle-Rixtel;
- Giulia van der Meulen van basisschool de Driehoek, Aarle-Rixtel;
-  Sam Vermeulen van de Bernadetteschool, Mariahout;

De Jeugdgemeenteraad bestaat dit jaar zodoende uit negentien leden. De leden uit groep 8 zijn: Matteo Koekman van Basisschool de Raagten uit Beek en Donk; Dex van Lankveld van Dalton Basisschool ’t Otterke uit Beek en Donk; Koen van Diepen van Basisschool de Muldershof uit Beek en Donk; Tim Beniers van Openbare basisschool Het Klokhuis uit Beek en Donk; Valerie van Moorsel van Basisschool de Sprankel uit Lieshout; Finnan van de Ven van kindcentrum Breinplein uit Aarle-Rixtel; Janne van Mierlo van kindcentrum Breinplein uit Aarle-Rixtel; Bella van den Boogaard van basisschool de Driehoek, Aarle-Rixtel en Jans vd Heuvel van de Bernadetteschool uit Mariahout.

Wat gaat de Jeugdgemeenteraad doen?
Een van de eerste zaken waar de jeugdgemeenteraad mee aan de slag gaat is de toekenning en uitreiking van de jaarlijkse kinderlintjes. Kinderen waarvan anderen vinden dat ze iets bijzonders gedaan of gepresteerd hebben, kunnen nu aangemeld worden tot en met 13 november. De uitreiking vindt plaats op maandag 21 november. De uitreiking is altijd rond of op 20 november. Dan is het de internationale Unicef-dag voor de rechten van het kind.