Logo mooilaarbeek.nl
Marijn van Vlerken  | Fotonummer: 32cb4e
Marijn van Vlerken (Foto: Martin Prick)
FOTO'S Fotoseries

Marijn van Vlerken excelleert in Bavariaronde

  Sport

Lieshout - Voor de 63ste keer hield de Supportersclub Lieshoutse Wielrenners in samenwerking met RTC Buitenlust uit Helmond de Bavariaronde in Lieshout. Er staan op deze eerste pinksterdag drie wedstrijden op het programma.

Piet Damen
Hoewel er een tien jaar lang een driedaags wielerfestijn heeft bestaan in Laarbeek is op het moment alleen Lieshout en dan met name de Supportsclub de drijvende kracht achter het wielrennen in Laarbeek. Op deze mooie pinksterdag ligt het zonovergoten parcours er prachtig bij. Dankzij de medewerking van alle buurtbewoners is het gebied autovrij en zijn alle andere gevaarlijke obstakels verwijderd. In de Dorpsstraat is de meet aangegeven met een 'zilveren' streep over de weg met en transponderstrook ervoor. Tegenwoordig is het voor de elektronische tijdwaarneming belangrijk precies te weten hoeveel keer een renner met transponder de meet gepasseerd heeft. Piet Damen, de reden van bestaan van de supportersclub in Lieshout is er niet. Wèl is hij een dag later in Mierlo in vol wielertenue òp de fiets aanwezig bij de koers in Mierlo! Achtereenvolgens komen vandaag achtereenvolgens de nieuwelingen, de amateurs en de elite aan de start. De nieuwelingen van 15 en 16 jaar horen niet meer tot de jeugd. Voor de jeugd zijn aparte wedstrijden. De nieuwelingen rijden 20 ronden van 2 km en komen dus uit op een totaal van 40 km. De amateurs rijden 60 km en de Elite-mannen rijden 80 km en moeten dus 40 keer rond. Langs de lijn staat Wim Dekker, die alle uitslagen van de wielrenwedstrijden nauwgezet bijhoudt. Hubert Emans leidt de wedstrijden.

Marijn van Vlerken
De nieuwelingen-rit wordt gedomineerd door de plaatselijke favoriet Marijn van Vlerken, met diverse ontsnappingen waarbij zelfs één van ruim 5 ronden met een hoogste voorsprong van 25 seconden op het peloton! Iedere keer opnieuw laat deze nieuwkomer in de seniorenklasse zien, dat hij veel kracht in de benen heeft. Zelfs tot 150 meter voor de meet in de laatste ronde ligt hij op kop. Jammer voor hem heeft de race zoveel van zijn lichaam gevergd, dat een overwinning er niet in zit. Maar het moet gezegd worden, dat Marijn de smaakmaker van deze ronde is.

Lees verder in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 24 mei.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>