ELI en vv Mariahout treffen elkaar in het nieuwe seizoen
ELI en vv Mariahout treffen elkaar in het nieuwe seizoen Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

ELI bereidt zich voor op het nieuwe seizoen

Sport

Lieshout - De finale van de Champions League van vorig seizoen moet nog gespeeld worden, maar de ELI-selectie is al volop in training voor het komende seizoen. De selectie staat voor het derde seizoen onder leiding van hoofdtrainer Michael Thijs. Ondanks de grote hitte en droogte van de afgelopen tijd ligt sportpark ‘t Luytelaar er door de grote inzet van enkele vrijwilligers momenteel goed bij. 

Het vorige seizoen werd in maart abrupt afgebroken en hoe en wat het nieuwe voetbalseizoen gaat brengen is ook vanwege het coronavirus nog niet met zekerheid te zeggen. Zeker is wel, dat in de afgelopen tijd achter de schermen hard is gewerkt om er voor te zorgen dat de trainingen voor alle spelers 'coronaproof' kunnen. Er zijn duidelijke regels opgesteld voor trainingen en wedstrijden, het gebruik van de kleedlokalen en voor de kantine. 

ELI 1 start in het kader van de KNVB-beker op zondag 30 augustus met een thuiswedstrijd tegen VCO uit Zeeland. De andere tegenstanders zijn SES uit Langenboom en Juliana Mill.

De Blauwwitten komen in de competitie opnieuw uit in de 4e klasse, maar de indeling wijkt flink af van die van afgelopen seizoen. ELI is dit seizoen niet ingedeeld met teams uit de regio Helmond, waardoor o.a. de derby’s tegen ASV’33 ontbreken. ELI treft nu een flink aantal teams uit met name de regio Eindhoven, waarvan enkele geheel nieuw zijn. ELI gaat de krachten meten met de Eindhovense clubs Acht, Pusphaira, Tivoli en Woenselse Boys, DOSL (Leende), DVS (Aalst), Avesteijn (Dinther), Boskant, EMK (Nuenen), RKGSV (Gerwen), VOW (Zijtaart), WEC (Wijbosch) en ook met de buren uit Mariahout. Een wat onverwachte indeling, waarbij de onderlinge krachtsverhoudingen moeilijk zijn in te schatten. Een zekerheid zijn wel de derby’s tegen Mariahout. 

Op zondag 20 september start de competitie voor ELI 1.