De nieuwe voorzitter van vv Mariahout
De nieuwe voorzitter van vv Mariahout

Jack van Rossum nieuwe voorzitter vv Mariahout

Sport

Tekst: Alexander Brutsaert

Mariahout – Sinds donderdagavond 26 november heeft voetbalvereniging Mariahout een nieuwe voorzitter. Tijdens de jaarvergadering werd bekend dat Jack van Rossum (54) de taken overneemt van Jeroen de Louw. Van Rossum staat voor een grote taak, waarbij het vooral van belang is om Mariahout sterk uit de coronacrisis te leiden.

Van Rossum over die avond: “Het was een bijzondere avond waarbij alleen de ereleden op de club aanwezig waren. Daarnaast was het vrijwel leeg, omdat de vergadering via Teams (online, red.) werd gehouden.”

Jawoord
Tijdens de nieuwjaarsreceptie, net voor de coronacrisis, wordt bekend dat De Louw na twaalf jaar stopt als voorzitter van de geel-blauwe voetbalclub. Verschillende clubleden horen van dit nieuws en vragen aan Van Rossum: “Is deze rol niet weggelegd voor jou?” Na goed te hebben nagedacht besluit hij voor het voorzitterschap te gaan. Dat betekent wel dat Van Rossum zijn taken als jeugdvoorzitter aan de kant moet schuiven, een functie die hij liefst zeven jaar heeft vervuld. Zijn opvolger is Maarten Vogels.

Toekomstplannen
Sinds zijn zevende levensjaar is Van Rossum actief bij Mariahout. Eerst als speler, later bijvoorbeeld ook als jeugdleider en schrijver van het clubblad. Ook heeft hij zo’n vijftien jaar in de selectie gekeept. Van Rossum is dus al bijna een halve eeuw betrokken bij de club en daarom kent hij het clubimago goed. “Het belangrijkste is dat Mariahout een gezellige club is met een positieve uitstraling. Dat wordt gebracht door onder meer plezier hebben in de sport en actieve leden. Het verlies van een lid voelt ook zwaarder dan het verliezen van een wedstrijd. De club heeft simpelweg haar leden nodig”, zegt hij.

De nieuwe voorzitter wil doorgaan met dit principe van een sterke band met de clubleden, dat door De Louw is ingezet. De ex-voorman wist namelijk honderd nieuwe leden naar de club te halen waardoor Mariahout nu zo’n vijfhonderd leden heeft. Daarnaast wil Van Rossum de voortgang van de ledverlichting doorzetten. Deze verlichting wordt in december geplaatst op het hoofdveld. Of ook de trainingsvelden voorzien worden van ledverlichting is nog niet bekend.

Nog meer ideeën
Van Rossum: “Ik wil graag de uitstraling VV Mariahout verbeteren, en dat wil ik onder meer doen door het logo iets aan te passen. Het geel en blauw van de clubkleuren moet namelijk overal hetzelfde zijn