De jeugd van BC Mixed is weer begonnen.
De jeugd van BC Mixed is weer begonnen.

Badmintonclub Mixed is weer begonnen

Sport

Beek en Donk – Op vrijdag 9 april was het dan eindelijk zover. De eerste buitentraining na de lockdown voor de jeugd van Badmintonclub Mixed. Net als vorig seizoen is de locatie het grasveld bij basisschool het Klokhuis. En dat de kinderen de weg nog wisten bleek wel uit de opkomst. Ruim 50 enthousiaste kinderen waren blij dat ze weer konden trainen.

Voorlopig nog even buiten. Met het oog op het nieuwe seizoen is de jeugdcommissie al druk bezig met de indeling van de groepen. Vanwege leeftijd schuiven veel kinderen door. Daarom is er weer ruimte voor nieuwe mini’s. Kinderen van 4 en 5 jaar die op een speelse manier kennis maken met badminton.

Buitentraining
Buiten badminton spelen is vaak niet mogelijk. Ieder briesje wind is al teveel voor de gevoelige shuttle. Maar buiten trainen kan op veel verschillende manieren. Zeker als er een flinke groep enthousiaste kinderen komt opdraven. Een goede warming-up, loopoefeningen, voetenwerk en natuurlijk een leuk spel om de training mee af te sluiten. De jeugdbegeleiders hebben inspiratie genoeg om de kinderen bezig te houden. Gelukkig was het weer geen spelbreker. De komende weken zal de buitentraining nog doorgaan. Maar hopelijk is het snel weer mogelijk om in de vertrouwde omgeving van sporthal d’n Ekker te trainen.

Mini’s
BC Mixed heeft een aantal jaar geleden speciaal voor kinderen van 4 en 5 jaar een trainingsprogramma opgezet: BadMINIton. Hiervoor was zoveel enthousiasme dat er inmiddels tientallen kinderen vanuit dit programma zijn doorgestroomd naar de jeugd van de badmintonclub. Omdat ook dit jaar vanwege de leeftijd een flinke groep kinderen doorstroomt is er weer plaats voor nieuwe mini’s. Die kunnen zich nu al aanmelden voor het nieuwe seizoen. En ze kunnen ook direct meedoen aan de buitentraining. Voor meer informatie of om aan te melden stuur je een mail naar jeugdzaken@bcmixed.nl. Voor meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl en volg je hen op Facebook en Instagram.

De jeugd van BC Mixed is weer begonnen.