Rob Wagemans, Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar (vlnr) bij een corner van VV Mariahout.

VV Mariahout deelt punten met DVS

Sport

Mariahout - Na bijna een jaar zonder competitiewedstrijden trad VV Mariahout voor de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2021/2022 aan tegen DV uit Aalst. Onder een lekker zonnetje hielden beide sterk spelende keepers de nul, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

DVS begon sterker aan de wedstrijd, hetgeen al direct resulteerde in twee kansen voor de gasten. Na een misverstand in de verdediging van VV Mariahout kopte de spits van DVS naast en in de 4e minuut schoot Dries Kreijns voorlangs. Na 10 minuten een tegenvaller voor Mariahout omdat Sander Scheepers geblesseerd uitviel. DVS bleef de sterkere ploeg wat resulteerde in enkele schoten op doel door Jasper Jacobs en Roel de Greef. In de 24e minuut de eerste kans voor VV Mariahout; Danny van de Laar schoot de bal voorlangs, waarna Tim Barten de bal net niet in het doel kon tikken. Na een half uur spelen ging Remo van Beuningen alleen op het doel van Mariahout af, maar keeper Tom Hagelaars bracht redding.

Na enkele omzettingen door trainer Freddy Vermeulen kwam VV Mariahout in de tweede helft veel sterker uit de startblokken. Dit resulteerde al direct in kansen voor Chiel van Wanroij, Tim Barten, Rob Wagemans en Stijn van den Bogaard, maar doelman Job Linsen hield zijn doel schoon. In de 59e minuut kreeg Luciano Deben een vrije kopbal uit een corner, maar hij knikte de bal over. In de 61e minuut de eerste kans voor DVS, maar Tom Hagelaars bracht redding op een schot van Jasper Jacobs. Na 69 minuten werd Rob Wagemans met een lange bal vrij voor de keeper gezet, maar wederom bracht Job Linsen redding.

Het laatste kwartier van de levendige tweede helft kregen beide ploegen nog enkele grote kansen. DVS speler Dries Kreijns wist zowel met het hoofd als met de voet niet te scoren na twee keer een goede voorzet van links. De laatste kans van de wedstrijd was weer voor Mariahout; David van Rossum kwam net een teenlengte te kort om een voorzet van Chiel van Wanroij binnen te tikken. De wedstrijd eindigde in een terecht 0-0 gelijkspel.

Volgende week speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen RKGSV uit Gerwen. Aanvang 14.30 uur. Zij hopen ook dan weer op de steun van de supporters.