Te weinig doelpunten voor Flamingo’s

Mariahout - De eerste wedstrijd van de binnencompetitie werd op zondag 28 november gespeeld door Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten. Zij speelden een wedstrijd tegen Odio 1 uit Millingen aan de Rijn.

Het allereerste schot van Flamingo’s ging er meteen in. Vera Leenders scoorde een afstandsschot. Dat zorgde meteen voor een lekker gevoel en voor vertrouwen. Het eerste schot van Odio ging ook raak. De aanval die daarop volgde scoorde Ada Kornuijt, maar ook daarna scoorde Odio weer. Even later wist Rosa Maas een mooie omdraaibal binnen te schieten, alleen ook daar scoorde Odio weer overheen. Hierop volgde een mooi afstandsschot van Neeltje Berkvens en ook die zat. Daarna lukte het Odio wat beter om hun kansen te benutten dan Flamingo’s. Het lukte hen om in vijf minuten een 4-8 voorsprong te pakken. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft scoorde Simone Senders een afstandsschot. Daarop volgden nog drie doelpunten aan de kant van Odio. De stand waarmee beide ploegen de kleedkamer in gingen was op dat moment 5-11.

Na de rust leek Flamingo’s wat feller uit de kleedkamer te zijn gekomen, en Elja Maas beloonde dat door te scoren. Alleen meteen daarop volgde het antwoord van Odio, ook zij wisten te scoren. Iets later lukte het Flamingo’s weer om te scoren, Ada Kornuijt en Rosa Maas wisten een afstandsschot binnen te schieten. Na deze doelpunten wist ook Odio twee keer te scoren. De aanval na dat laatste doelpunt wist Ada Kornuijt ook wat ze moest doen, zij scoorde weer een afstandsschot. Na weer twee doelpunten van Odio scoorde Vera Leenders de 10-16. Hierna scoorde Odio weer, maar daarna wist Rosa Maas te scoren. Daarop volgden weer twee doelpunten van Odio. Ada Kornuijt wist het laatste doelpunt van Flamingo’s er in te leggen. Odio scoorde de laatste drie doelpunten van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 12-22.

Al met al was het jammer dat er geen publiek bij deze wedstrijd aanwezig mocht zijn. Er werd namelijk van beide kanten een goede wedstrijd gespeeld en ook de scheidsrechter floot goed aan beide kanten. Wanneer je naar het verloop van de wedstrijd kijkt was de uitslag niet representatief, alleen Odio wist beter haar kansen te benutten.

Flamingo’s 2 speelde tegen Tovido 2 uit Esch. Zij speelden een goede en spannende wedstrijd, die gelijk op ging. B-speelster Dana van Berlo viel goed in bij Flamingo’s 2. Helaas verloren zij met 6-7.