Afbeelding

Dames Bedovo strijden voor punten

Sport Sport

Beek en Donk - Er werden afgelopen week alleen door de damesteams van Bedovo competitiewedstrijden gespeeld. 

In de recreantencompetitie wisten zowel de dames van team Buitenzinnig als de heren van Sportshop Laarbeek hun laatste wedstrijd niet te winnen. Vorige week kregen zij vanwege de carnaval een weekje vrij. De wedstrijd van Meisjes A werd vanwege te veel covid-gevallen afgelast en zo bleven alleen die van Dames 1 en 2 over.

Van der Vliet Bedovo Dames 1
Van der Vliet Bedovo Dames 1 heeft het tot nu toe zwaar in de promotieklasse. Iedere wedstrijd weten ze wel weer tot een thriller te maken, maar de punten blijven te vaak uit. Afgelopen zaterdag begonnen de dames echter helemaal anders. Tegen het hoger geplaatste Activia ging het vanaf de eerste punten gelijk op. Het was een spektakel met vlugge aanvallen en onmogelijke reddingen aan beide zijden. Dit resulteerde in een billenknijper van een eindfase, waar Bedovo tot zelfs haar eigen verbazing eens aan het langste eind trok.

De tweede en derde set werd er wat gewisseld aan de overzijde en zette Activia een tandje bij. Bedovo had moeite om het razende tempo bij te houden en kwam tweemaal tekort. Gelukkig wisten de dames van Van der Vliet zich nog eenmaal op te richten. Het enthousiasme ontregelde de tegenstander en Bedovo kwam op een ruime voorsprong. Een misser van de scheidsrechter onderbrak helaas deze flow en zo werd het opnieuw spannend. Deze keer lukte het Bedovo niet om de spanning de baas te blijven en dus moesten ze zich tevreden stellen met een puntje uit een 1-3 verlies.

Bedovo Dames 2
Na een wat moeizamere start na promotie in de tweede seizoenshelft was het tweede damesteam van Bedovo erop gebrand zich weer te herpakken. Nadat zij hun eerste wedstrijd in vier sets iedere keer nipt verloren en de tweede wedstrijd met 2-3 net niet konden winnen, pakten zij nu een glansrijke 4-0 overwinning. Spirit dames 3 was overduidelijk niet opgewassen tegen Bedovo, want op de tweede set na werd het eigenlijk nooit spannend. De dames van Bedovo wonnen met klinkende setstanden van 18-25, 24-26, 19-25 en 10-25. Een knappe prestatie die ze stevig in de middenmoot van de 3e klasse vestigt.