Afbeelding

PC de Pioniertjes op ponykamp naar zee

Sport Sport

Mariahout - Na 3 jaar plannen maken, annuleren, verzetten en opnieuw plannen was het afgelopen vrijdag eindelijk zo ver: het ponykamp naar zee van PC de Pioniertjes.

Vrijdagochtend vertrokken ze met een stoet van 9 trailers, gevuld met 17 pony’s naar Schoorl. Het was een hele reis. Daar aangekomen hebben ze eerst de pony’s in de stallen gezet en verzorgd en vervolgens de groepsaccomodatie ingehuisd. Zodra de pony’s een beetje bijgekomen waren van de reis, zijn ze opgezadeld voor een heerlijke buitenrit door de bossen en de duinen met als bestemming: het strand. Het was een lange wandeling (vooral voor de ouders die te voet volgden) in een prachtig gebied. En wat een mooi gezicht was dat; de hele stoet gehuld in de nieuwe rode clubjassen. Op het strand vonden de meeste pony’s het in het begin wel spannend. Zo’n uitgestrekte zandbak en de branding, dat hadden de meeste nog nooit gezien. Met een beetje geduld gingen bijna alle pony’s overstag en al snel galoppeerde er een hele groep dwars door de branding. Voor de avond had Juul een variant op ‘de alleskunner’ bedacht. Na diverse spelrondes met o.a. stoelendans, ballon blazen tot hij knapt en een kaartenhuis bouwen, bleek dat Peter de alleskunner was. Zijn dochters Lieke en Emma waren apetrots op hun superpapa. 

Zaterdagochtend was het tijd om de pony’s te pimpen en wat zagen ze er allemaal knap uit. Met vlinders of veertjes in de manen, glitter op de hoeven, hartjes op de billen en zelfs lampjes in de staart werden ze trots voor de kritische jury getoond. Na uitvoerig beraad besloot de jury dat Shannen haar pony Belle het mooist had gepimpt. Na de lunch hebben ze de pony’s op de trailer gezet en zijn ze rechtstreeks naar het strand gereden. Wel twee uur lang hebben zowel de pony’s als de ruiters genoten van het rijden door de zee en op het strand. Zaterdagavond was het tijd voor een bonte avond. De openingsact was al meteen een groot succes. De jongste ruitertjes Emma, Saar, Lotte en Lynn hadden een heus springparcours opgebouwd en ‘reden’ vol overgave met hun stokpaardje op het liedje ‘Stokpaardje- in galop’ van Huub Hangop. Ook de andere optredens waren erg grappig.

Zondagochtend was er nog tijd voor een laatste ritje naar het strand. De oudste ruiters gingen zelf door de bossen en de duinen en de rest ging nog een keer met de trailer naar het strand. Nadat de pony’s weer een beetje bijgekomen waren in de stal, vertrokken ze weer met de hele stoet terug naar huis. Het was een heerlijk weekend, met prachtig weer en zeker voor herhaling vatbaar!

PC de Pioniertjes wil via deze weg Fingo reclame bedanken voor de nieuwe jassen. Ook willen ze iedereen bedanken die hun de afgelopen periode op wat voor manier dan ook gesponsord heeft waardoor dit mogelijk is gemaakt. En last but no least bedanken zij Daniëlle en Wendy voor de organisatie van dit superkamp.