Sander Scheepers en Rob Wagemans (11) kijken toe bij een luchtduel van David van Rossum.

VV Mariahout wint van Pusphaira

Mariahout - Afgelopen zondag reisde Mariahout 1 wederom met haar trouwe supporters, af naar Eindhoven. Ditmaal naar de studentenvereniging Pusphaira. Het was een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen, waarbij VV Mariahout uiteindelijk aan het langste eind trok en de wedstrijd met 1-2 wist te winnen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was Pusphaira de betere ploeg en controleerde de wedstrijd. Dit leidde niet tot echt grote kansen, een vrije trap van 20 meter belandde in tweede instantie via Ruben van der Waerden in de handen van doelman Tom Hagelaars. Mariahout moest tot de 20e minuut wachten op de eerste kans: uit een aanval over links schoot Rob Wagemans de bal net over het doel. VV Mariahout kreeg meer controle over de wedstrijd, maar David van Rossum schoot de bal uit een verre ingooi voorlangs. 5 Minuten later kwam Mariahout op voorsprong, Sander Scheepers ging diep op links en zijn voorzet werd door Tim Barten in de rechterhoek binnengeschoten: 0-1. Weer 5 minuten later bracht Tom Hagelaars redding op een schot van Ruben van der Waerden. Het spel golfde op en neer en de volgende kans voor VV Mariahout werd door Haike van der Burgt voorlangs geschoten. Jens Kroon nam namens Pusphaira het doel van Mariahout onder vuur, maar zijn schot ging net naast de kruising. De laatste kans van de eerste helft was weer voor Mariahout, maar doelman Arjan Loenen bracht redding op een schot vanaf links van David van Rossum.

In de tweede helft kwam Pusphaira weer sterker uit de startblokken. Een schot/voorzet kon door Tom Hagelaars net over het doel getikt worden. Na 20 minuten in de tweede helft de eerste grote kans van VV Mariahout, Tim Barten nam een diepe bal direct op de pantoffel, maar de bal ging net over het doel. De volgende kans was voor Haike van der Burgt, maar zijn inzet werd door doelman Arjan Loenen via de lat uit het doel geranseld en Tim Barten kon uit de rebound net niet scoren. Enkele minuten later moest Tom Hagelaars aan de andere kant redding brengen op een afstandsschot. 5 Minuten voor tijd leek Pusphaira toch op gelijke hoogte te komen, maar de penalty werd naast geschoten. Mariahout profiteerde optimaal van deze misser: Dennis Veldpaus werd vanuit de achterbal diep gestuurd en wist doelman Loenen te verschalken: 0-2. In de voorlaatste minuut wist Pusphaira alsnog te scoren. Invaller Miguel Fernandes passeerde op de achterlijn twee verdedigers van Mariahout en zijn voorzet werd simpel binnengetikt: 1-2.

Aanstaande zondag 24 april speelt VV Mariahout om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen koploper Avesteijn uit Dinther.