VOW wint derby van VV Mariahout

Mariahout - Nadat eerder dit seizoen de poort en ingang bij VOW blauw-geel was gekleurd, was het deze keer de beurt aan VOW. In de nacht voor de derby werden de ramen en doelpalen oranje gekleurd en voorzien van de naam van VOW. Ondanks camerabeelden en een beloning konden de daders niet worden achterhaald. Uiteindelijk wist VOW, dat nog kans maakt op de 3e periodetitel, de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 te winnen.

Onder een lekker lentezonnetje en grote publieke belangstelling begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd. In het eerste kwartier kwamen beide ploegen niet verder dan een schot naast het doel. VV Mariahout werd sterker en kwam in de 15e minuut op voorsprong: Danny van de Laar hield de bal knap binnen op de achterlijn en legde de bal panklaar op het hoofd van Tim Barten, die bij de 2e paal de bal binnenkopte: 1-0. Mariahout liet zich verder terug zakken en VOW werd iets sterker, maar echt grote kansen kwamen er niet. Verder dan een schot en vrije trap over het doel kwam VOW in deze fase niet. Na een half uur omspeelde Dennis Veldpaus 2 spelers en daarna ook doelman Niek van Zutphen, maar zijn inzet werd door Niels van Dommelen van de doellijn gehaald. VV Mariahout leek met een voorsprong te gaan rusten, maar in de laatste minuut van de eerste helft kwam VOW onverwacht op gelijke hoogte: een voorzet van rechts werd door Pim van Riel fraai ingekopt: 1-1.

In de 50e minuut redde Tom Hagelaars knap op een kopbal van Pim van Riel, maar de bal werd door Chiel van Wanrooij ongelukkig in eigen doel geschoten: 1-2. Na deze tegenslag werd VV Mariahout weer sterker, maar dit leidde in eerste instantie niet tot echt grote kansen. VOW kreeg wel een grote kans toen doelman Tom Hagelaars de bal te lang aan de voet hield, maar Stan van der Heijden schoof de bal nest naast het lege doel. VV Mariahout werd steeds gevaarlijker met schoten van Tim Barten en Noah van Rossum, maar beide pogingen misten het doel. Er ontstonden meer en meer gevaarlijke situaties voor het doel van VOW, maar doelman Niek van Zutphen hield zijn doel vakkundig schoon. Ook een kopbal van Brent Maas en een schot van Tim Barten in de voorlaatste minuut wist doelman van Zutphen op miraculeuze wijze onschadelijk te maken. Hierdoor won VOW de wedstrijd enigszins fortuinlijk met 1-2.