Afbeelding
Foto:

Rijwielhandel van den Berg bijt in het stof

Sport Sport Sport

Beek en Donk - BrabantTent heeft historie geschreven. De gerenommeerde B-klasser heeft voor het eerst in haar bestaan de titel in de B-klasse gepakt. Na een bloedstollend potje zaalvoetbal tegen FC van de Burgt werd er met minimale cijfers gewonnen.

De 1-0 van de voet van topscorer S. van Dinther bleek voldoende voor de zege en dus het kampioenschap. Een ultieme poging van opponent FC van de Burgt om de feestvreugde te verstoren werd teniet gedaan door acrobatische kunsten van J. Krol en doelman PJ Happé. Dat Rijwielhandel van den Berg er nog alles aan had gedaan om er alsnog met de titel vandoor te gaan mocht dus niet meer baten. De 14-2 overwinning op Café Thuis 2 was onvoldoende voor de titel. Door het onderlinge treffen van beide kemphanen stond BrabantTent op pole position en die hebben ze uiteindelijk weten te verzilveren. 

Rijwielhandel van den Berg won, zoals gezegd, van Café Thuis 2 met 14-2. Riant, met o.a. vier treffers van R. Engels. Beide teams zullen elkaar ook komend seizoen weer tegen gaan komen in de B-klasse, waarbij Café Thuis 2 duidelijk de hoop koestert beter voor de dag te kunnen komen tegen de sterke Rijwielhandel. Laatstgenoemde zal in het nieuwe seizoen een nieuwe poging gaan doen om het kampioenschap binnen te slepen.

BD United wist haar laatste duel tegen FC Avondrood winnend af te sluiten. J. Verhoeven was ook in dit duel goed op schot met 3 doelpunten. Avondrood boog eervol het hoofd voor de sterke debutant met 6-3. Daarmee besloot Avondrood een turbulent seizoen waar het zichzelf dapper doorheen wist te manoeuvreren.

Café Thuis 1 besloot haar seizoen eveneens winnend. Hurkmans Plaatwerk wist een 5-1 achterstand nog heel knap weg te poetsen met vier doelpunten van debutant R. Huijbers, maar moest die investering in de slotminuten bekopen met twee tegentreffers van de recordkampioen. De 7-5 zege was voor Thuis 1 een fijne afsluiter, waarmee het op één punt van de kampioen tweede werd in de A-klasse. Hurkmans eindigde op plek 4. Prima plek, maar met een zure rand na vier nederlagen op rij.

Danny Megens Keurslagerij eindigt het seizoen op de laatste plek in de A-klasse. Zonder een overwinning, want ook het duel met Sportcafé den Ekker ging verloren. T. Bouw (2), G. van Empel en R. van Gend zorgden voor een tweede zege in drie duels. D’n Ekker wist zo een kleurloos seizoen nog positief af te sluiten. Beide teams hopen in het nieuwe seizoen op meer hoogtepunten.