Verdiende 3-0 nederlaag Sparta’25 tegen beter Someren

Beek en Donk - Na de overtuigende 5-1 overwinning op kampioen Marvilde, afgelopen donderdag, nam Sparta’25 het zondag op tegen Someren.

Sparta’25 was geen schim van het team dat Marvilde het afgelopen donderdag direct vanaf het begin moeilijk maakte. De verdediging had totaal geen grip op de snelle aanvallers van Someren. Dat leidde dan ook tot enkele uitstekende kansen voor de gastheren. Gelukkig waren die op dat moment nog niet scherp genoeg. De kansen gingen voorlangs of naast of keeper Bram Werdens kon de bal keren. Voor het eerste gevaar van de kant van Sparta’25 moesten de toeschouwers een half uur wachten. Uit een voorzet kopte Philippe Cleutjens op doel, maar door een uitstekende redding van de Somerense goalie leverde deze kans niet meer dan een corner op. Het was Someren dat nog voor de rust een verdiende voorsprong nam. Binnen 5 minuten wist de thuisploeg door treffers van Thijs Martens en Justin Hoeben de ruststand op 2-0 te brengen.

Trainer Patrick Methorst wisselde in de theepauze maar liefst drie spelers en dat leek in het begin van de tweede helft resultaat op te leveren. Een feller Sparta’25 kwam beter in het spel en dit leidde binnen een kwartier tot een uitstekende scoringskans voor Denzel Hajema. Maar ook nu wist de keeper van Someren, Sil Joosten, het schot te pareren. Verder kwam Sparta’25 niet tot echte kansen en was het Someren dat de voorsprong door een doelpunt van Maico Meulen tot 3-0 vergrootte. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand en betekende een verdiende overwinning voor Someren.

Zondag 22 mei speelt Sparta’25 op het eigen sportpark tegen NWC uit Asten, aanvang 14.30 uur.