Afbeelding

Zonnig jeugdkamp BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk/Elsendorp – Kampeerboerderij De Kastanjes in Elsendorp was 17, 18 en 19 juni het decor voor het jeugdkamp van Badmintonclub Mixed. Het thema dit jaar was ‘Een reis om de wereld’. Onder leiding van 19 begeleiders hebben 55 jeugdleden zich prima vermaakt. Het weer was zeker geen spelbreker. Door de tropische temperaturen waanden de kinderen zich op vakantie in een ver land. En de ‘ingevlogen’ begeleiders zorgden voor veel sport, spel en vertier.

Op vrijdagmiddag 17 juni stond het vertrek gepland bij sporthal d’n Ekker. De kinderen werden gebracht door hun ouders en konden inchecken voor een vlucht met Mixed Airlines. De ‘vlucht’ bracht de kinderen naar het mooie Elsendorp waar iedereen welkom werd geheten door de begeleiders met een mooi openingsverhaal en een lied. Na enkele spellen was het tijd voor kampvuur en marshmallows. Daarna gingen de jongste kinderen levend memorie spelen. Voor de oudste groep was er een quiz: de jongens tegen de meiden.

Knutselen en optreden
Na een korte nachtrust maakten de jongste kinderen met veel kabaal de begeleiders wakker. Tijdens het ontbijt werd goed gegeten en daarna was het tijd voor creativiteit. Er werden zes landengroepen gemaakt die fanatiek knutselden om voor het optreden later op de avond een mooi decor te maken. Na de lunch tijd voor spelletjes in het bos. Ondertussen waren ook de mini’s gearriveerd. Zij deden zaterdagmiddag mee met de speurtocht in het bos. De oudste jeugd speelde levend stratego. In de avond serveerde de keukenstaf een heerlijk diner met gerechten uit verschillende landen: shoarma, hamburgers en frikandellen. Daarna was het tijd voor de optredens: Pizza en Pisa in Italië, een draak uit China, Frans Duits, Cowboys en Indianen uit de USA, Farao’s uit Egypte en terug in Nederland met zwemmen in Bacardi Lemon. Het feest werd afgesloten met een optreden van alle begeleiders waar de jeugd gezellig bij aansloot. Toen de kleinste kinderen gingen slapen stond er voor de oudere jeugd een quiz op het programma en volgde het nachtspel. Het Mexicaanse Dia de los Muertos was het decor voor een avond griezelen en schrikken. Gelukkig keerde iedereen veilig terug van het nachtelijk avontuur.

Zeskamp
Traditioneel stond de laatste dag in het teken van sport en spel. De landengroepen waren nog fit en fanatiek. Op het grote veld stond onder andere een brancard race, limbo dansen en een grote stormbaan met een Spinning Wheel. Tussendoor kregen de kinderen nog een lekkere suikerspin. Na de spellen en prijsuitreiking was het tijd om terug te gaan naar Beek en Donk. Vol met belevenissen en verhalen kwamen de kinderen thuis van hun reis om de wereld. Alle foto’s van het jeugdkamp komen binnenkort op www.bcmixed.nl. Op Facebook en Instagram zijn ook veel herinneringen terug te vinden.

!