Topgans Giedo van Stiphout (links) en jubilaris Stephan Smits (rechts).
Topgans Giedo van Stiphout (links) en jubilaris Stephan Smits (rechts).

Feestelijke borrels bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Nadat de kerstborrel op 22 december al een groot succes was, mede doordat het Ganzerad weer van stal gehaald werd en er weer heel veel gelachen werd (onder meer door de toevoeging van een kersttrui), werd op 5 januari ook het nieuwe jaar bij badmintonclub De Ganzeveer feestelijk ingeluid tijdens de nieuwjaarsborrel.

Onder het genot van een glas champagne en een paar oliebollen werd aandachtig geluisterd naar de nieuwjaarsspeech van voorzitter Bas van de Greef. Al een aantal jaar op rij viel bij B.C. De Ganzeveer het 25-jarig jubileum van een of soms zelfs meerdere leden tegelijk te vieren en dat was ook tijdens deze nieuwjaarsborrel weer het geval. Dit maal was Stephan Smits degene die door de voorzitter gefeliciteerd werd met zijn 25-jarig lidmaatschap van de club. Net als de eerdere jubilarissen werd ook Stephan voorzien van een jubileumhanddoek en een mooie bos bloemen.

Hierna richtte Bas zijn aandacht op Giedo van Stiphout. Elk jaar tijdens de nieuwjaarsborrel wordt namelijk een nieuwe Topgans gekozen en dit jaar was Giedo de gelukkige. Hij mocht de wisseltrofee overnemen van jeugdlid Becky Smeyers. De Topgans is iemand die veel voor de vereniging betekent, een waar clubicoon. Giedo is al heel lang fanatiek lid, zowel als competitiespeler als op donderdag in de Dreef, hij is teamleider en doet mee aan de activiteiten van de club. Als hij naast al het andere vrijwilligerswerk dat hij doet (Giedo is een echt verenigingsmens) nog tijd over heeft, staat Giedo altijd voor B.C. De Ganzeveer klaar en daar worden zelfs zijn kinderen (die geen lid zijn van de club) bij betrokken.

Na dit alles werd er getoost op een gezond en sportief 2023 en werd er nog een gezellige avond gevierd in de Dreef.