Afbeelding
Foto:

Café Thuis en Sevenmiles.nl/ vd Burgt gedeeld aan kop na zeges

Sport Sport

Beek en Donk - Dat de A-klasse van het WAC Beek en Donk een zenuwslopend competitieverloop kent is inmiddels wel duidelijk. De ene week kun je onderaan bungelen om vervolgens met een overwinning plotsklaps de dans te leiden. Dat overkwamen Café Thuis en Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt afgelopen donderdagavond. Café Thuis versloeg met ruime cijfers 1.FC Geerts. Het werd 7-4. Geerts had in het eerste gedeelte van dit duel nog wel het voordeel van de score, maar nadat N.Jansen de gelijkmaker namens Café Thuis binnen hadden gewerkt, liep Thuis uit naar een 7-4 zege.

Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt had iets meer moeite met de tegenstand. Hurkmans Plaatwerk rook ook bloed en wist dat, net als 7Miles/ van de Burgt, een overwinning leidde tot een plekje bovenaan de ranglijst. J. Peters was dan ook scherp en zette Hurkmans al snel op voorsprong. Nadat R. Sto met twee treffers 7Miles/ van de Burgt op voorsprong wist te zetten, was het E. Meulensteen die Hurkmans weer in het duel bracht. M. van der Heijden had uiteindelijk het laatste woord en wist 7Miles/ van de Burgt, de overwinning te schenken (3-2).

In de B-klasse zijn de kaarten bovenin al aardig geschud. Ondanks dat had DK Garagebedrijf tot doel gesteld om een voor een daverende verrassing te zorgen. Opponent Biezen Tuincentrum, nog ongeslagen, leek na een klein kwartier wederom een onbezorgd avondje tegemoet te gaan, maar niets was minder waar toen E. van Bommel en P. Schepers met zijn tweede de spanning plotsklaps terugbrachten. Het was helaas voor DK de wake-upcall voor Biezen Tuincentrum. K. Wouters wist met zijn derde treffer van de wedstrijd al snel de afstand te vergroten en B. van Oosterhout besloot met zijn tweede doelpunt dat ook dit duel ten prooi viel aan Biezen Tuincentrum. Het werd 6-3.

Eveneens uit de B-klasse was het onderonsje tussen FC van de Burgt en BD United. Beide ploegen hadden al een tijdje geen driepunter meer achter hun naam, daar kwam deze avond voor één van beide verandering in. Dat werd uiteindelijk BD United die er geen gras over lieten groeien. R. Slaets deed nog wanhopige pogingen namens FC van de Burgt en was met drie goals nog één van de spaarzame lichtpuntjes aan blauw en witte zijde, maar op L. van Lieshout sloeg deze avond geen enkele maat. Maar liefst vijf doelpunten wist de BD-United-ster op zijn naam te zetten, waarmee zijn aandeel in de 8-3 overwinning reuzegroot bleek te zijn. 

Andermaal een doelpuntrijk avondje WAC Beek en Donk. Op en top vermaak in Sporthal d’n Ekker met een natje en droogje nadien in het Sportcafé.