6e Laarbeekcup toernooi 2013

Sportnieuws

6e Laarbeekcup toernooi 2013


Op het voetbalterrein van Sparta’25, ‘t Heereind, wordt zondag 9 juni het Laarbeekcuptoernooi gehouden. De deelnemers zijn voetballers van 7 t/m 16 jaar van de Laarbeekse verenigingen Sparta’25, ELI, Mariahout en ASV’33.


Dit toernooi wordt al voor de 6e keer gehouden. Vanaf het eerste jaar wordt het toernooi ‘De Rabobank Laarbeekcup’ genoemd. De Rabobank vind het zeer prettig dat er op een positieve manier voor jeugd een voetbaltoernooi wordt georganiseerd. Ook de gemeente stimuleert deze voetbalactiviteit voor alle Laarbeekse verenigingen. Voorgaande jaren heeft dit toernooi 2 keer bij Sparta’25 plaatsgevonden, 1 keer bij ELI en 1 keer bij Mariahout en vorig jaar bij ASV’33. We zijn nu helemaal rond, alle verenigingen hebben we gehad en we beginnen dit jaar weer bij Sparta’25 te Beek en Donk. De verenigingen, ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en om niet te vergeten de spelers en de trainers/leiders zelf, ervaren de ‘’Laarbeekcup’’ als een sportief, gezelligheidstoernooi als afsluiting van het voetbalseizoen. De voetballers spelen voor de laatste keer samen dit jaar en daarom is een toernooi zoals dit, in de eigen omgeving, Laarbeek, ontzettend leuk om daarnaar uit te kijken! Op dit toernooi zijn 24 teams actief, de F1, F2, E1, E2, D1 en MC tot en met 16 jaar van elke vereniging. De organisatie heeft de tweede keer van alle 4 de verenigingen een meidenteam op de been gekregen om 11 tegen 11 te gaan spelen op een groot veld. Het evenement duurt van 09:00 uur tot 15:00 uur. Hier zijn ruim 20 vrijwilligers bij betrokken die het toernooi mede begeleiden. Zonder vrijwilligers is het onmogelijk om een toernooi als dit te kunnen organiseren.

De Laarbeekcup is een verenigingscup waarbij de resultaten van alle elftallen, wedstrijden en spelpunten, bij elkaar genomen worden en je zo uiteindelijk de Laarbeekse kampioen krijgt. Vorig jaar was ASV’33 de gelukkige en nam de Rabo-Laarbeekcup in handen. Zij hadden met alle teams 86 punten gescoord. Mariahout scoorde 83 punten, Sparta’25 scoorde 73 punten en daarachter volgde ELI met 63 punten. Na afloop, tijdens de prijsuitreiking, krijgt iedere speler een aandenken mee naar huis.

Ook waren er individuele prijzen te winnen per leeftijdscategorie, voor de beste speler, speelster van het Laarbeekcuptoernooi 2012. Hieronder de individuele winnaars van 2012:
F- jeugd, Nart Donkers van Eli F2
E- jeugd, Stan de Beer van ASV’33 E1
D- jeugd, Noa van Rossum van Mariahout D1
MC- jeugd, Lieve Peltier van Sparta’25 MC

De organisatie hoopt op een mooie, zonnige, sportieve en plezierige dag.U bent van harte welkom op sportpark t’ Heereind, voetbalterrein van Sparta’25, bij de 6e Rabobank Laarbeekcuptoernooi 2013.