Afbeelding

Sparta'25 7 overtuigend naar kampioenschap

Sportnieuws

Beek en Donk - Het zevende elftal van Sparta ‘25 gaf afgelopen zondag hun kampioenschap extra glans. Op donderdagavond werd het kampioenschap een feit zonder dat ze zelf moesten spelen. Concurrent UDI’19 verloor een inhaalduel.

Afgelopen zondag was juist de mede titelkandidaat UDI’19 de tegenstander van het zevende op sportpark ‘t Heereind. Voor leider/speler Stan Hagelaar was alleen winst bevredigend. Het Udense team werkte in het begin zeker niet mee aan een galavoorstelling.

Al snel kwamen de groenwitten op een 1-0 voorsprong maar met een schitterend afstandsschot stond na 15 minuten spelen de 1-1 op het scorebord. Toch was Sparta duidelijk de betere ploeg en via een zeer terecht toegewezen penalty werd het 2-1. De rust brak aan met een comfortabele 3-1 voorsprong. Een tegenvaller was de flinke blessure van Bert Kluijtmans, welke voor controle nog even naar het ziekenhuis moest.

Na rust was de dadendrang van UDI duidelijk minder en kon de stand uitgebreid worden naar 5-1. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter brak het kampioensfeest los. Na vijf seizoenen zonder kampioen konden de senioren van Sparta’25 weer een kampioenschap bijschrijven. Vijf jaar geleden was hetzelfde zevende elftal ook kampioen geworden in de 6e klasse. Nadat zanger Bas in de kantine een exclusief optreden had verzorgd was het tijd voor de ‘platte kar’. Met een versierde oplegger kon ook Beek en Donk meegenieten van het kampioensfeest. Terug in de kantine waren het DJ Bonjaski en DJ T die voor de nodige sfeer zorgden. Het feest duurde tot in de late uurtjes.

Sparta’25 B1 kampioen
Zonder zelf in actie te komen is Sparta’25 B1 kampioen geworden omdat concurrent Wittenhorst B1 punten verspeelde aan Venray. En dat betekent dat de B1 volgend seizoen na een jaar afwezigheid terug is in de hoofdklasse.

Volgende week hebben de kampioenen nog één wedstrijd te spelen uit tegen IVO. Daarna zullen de festiviteiten losbarsten! Meer over de B1, het seizoen en het feest lees je volgende week in De MooiLaarbeekKrant.