Afbeelding

Mini-FATJAM in Aarle-Rixtel

Sportnieuws

Mini-FATJAM in Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Het kleine broertje van de FATJAM is de Mini-FATJAM. Toen in 1990 een paar vrachtwagens zand werden gestort op de Valkendijk zijn de lokale crossers aan de slag gegaan om er een 'BMX dirt jump spot' van te maken. Vanaf toen hebben de gebroeders De Jong ook ieder jaar een ‘voorjaars jam’ gehouden om het buitenseizoen te openen. De locals noemden dit toen gemakshalve de Mini FATJAM.


Vorig jaar was er nog sneeuw in maart, nu is er hoop op beter weer, maar doorgaan doet het altijd. Op Zaterdag 29 Maart van 13.00 tot 18.00 uur zijn de jumps klaar voor de kids, beginners, gevorderden, en de ‘Killer Jump’ kan verplaatst worden naar een spectaculaire afstand voor de echte stuntmannen.

Iedere BMX rijder kan zich vermaken op de 'Sugar Hills' aan de Valkendijk. De dag staat in het teken van gezelligheid en samen lekker BMX-en zonder enige druk. Entree en deelname is gratis, zoals ieder jaar. Er is muziek en om 15.30 uur wordt er gekeken welke BMX-ers een prijs verdienen. Naast plaatselijke BMX helden worden ook professionele rijders uit binnen- en buitenland verwacht.