Afbeelding

Avanti sluit wedstrijdseizoen af met Judotoernooi

Sportnieuws

Avanti sluit wedstrijdseizoen af met Judotoernooi


Lieshout - De judoka’s van Avanti uit Lieshout hebben het wedstrijdseizoen afgesloten met een lagebandentoernooi in Beek en Donk. Hieraan namen 6 leerlingen deel.


Cas van Uden begon voorzichtig, maar na het opvolgen van wat aanwijzingen, zette hij diverse technieken in en won hij al zijn partijen. “Vandaag zal ik veel weerstand krijgen” dacht Ruud Opsteen. Hij wilde aanvankelijk ook niet deelnemen aan het toernooi. Dit bleek echter onjuist te zijn, want hij won alle partijen met een Ippon (10pt). Naast het uitvoeren van de juiste technieken is het doorzettingsvermogen en aanvallend karakter erg belangrijk. Teun Wagelmans, Amy van den Elzen en Bart van de Bogaart lieten dit goed zien. Teun won al zijn partijen, hij bleef continu balans verstoren, zodat de ander viel. Bart had in het begin moeite met de judopakking, maar toen die eenmaal goed zat, volgden schitterende worpen. Dit was pas het tweede toernooi waar Amy aan deel nam. Het was ook een echte beproeving, omdat ze bij een zware poule ingedeeld was. Ze liet zich echter niet kennen en won 1 partij.

Vaak wordt alleen gekeken naar de staande technieken die de judoka's uitvoeren. De grondtechnieken zijn daarentegen net zo belangrijk. Bas van Pelt was die dag de beste van de club met zijn ne-waza technieken. Hij paste diverse kanteltechnieken en houdgrepen toe. Hartstikke goed Bas! Natuurlijk heeft iedereen het super gedaan!

Uitslagen: 1e Bart v.d Bogaart, 1e Teun Wagelmans, 1e Cas van Uden, 1e Ruud Opsteen, 3e Amy van den Elzen, 5e Bas van Pelt.