ATTC'77 bij Badminton Club Lieshout in het kader van de 'Gezondheidsrace 2.0'
ATTC'77 bij Badminton Club Lieshout in het kader van de 'Gezondheidsrace 2.0'

Eerste thuiswedstrijden voor teams ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Deze week speelden de eerste drie teams van tafeltennisvereniging ATTC'77 hun eerste thuiswedstrijd.

Het eerste herenteam moest oudgediende Maurice Manders inschakelen voor de verhinderde Jean Paul Kanters. Na twee jaar niet gespeeld te hebben, ging het hem wonderbaarlijk goed af tegen Renata 3 uit Eindhoven, hij won twee wedstrijden. William Vlamings scoorde eveneens tweemaal en Bart Boetzkes was heel overtuigend voor alle drie de tegenstanders te sterk met als resultaat een 7-3 overwinning.

Het tweede team mocht aantreden tegen Taverbo/Sabo 5 uit Boxtel. Jos Beniers, Johan Voorhout en Frederieke van de Poel waren net als vorige week goed op dreef. Alleen Jos verloor één wedstrijd en het dubbel liep niet zo lekker met de twee linkshandigen Jos en Frederieke en werd verloren. Met twee 8-2 overwinningen op zak spelen ze volgende week tegen kampioenskandidaat en koploper Best 1.

Het derde herenteam ontving Veldhoven 8 die vorige week geen spaan heel hield van Flash. Dus Karel van der Putten, Henk van der Bruggen en Mark Rovers konden hun borst nat maken. Maar de heren boden goed tegenstand en verloren uiteindelijk met slechts 6-4 door twee overwinningen van Karel en één van Mark. Samen wonnen ze ook nog de dubbel.

Gezondheidsrace 2.0
In het kader van de Gezondheidsrace 2.0 deden zondagochtend 11 leden van ATTC'77 mee met de pouleactiviteit, welke was georganiseerd door Badminton Club Lieshout. Eerst was er een uitleg en warming-up met spellen waarna men echt kon badmintonnen. Doordat twee verenigingen het af hadden laten weten, kwamen de ATTC-ers extra veel aan bod. En dat ging best goed op deze gezellige ochtend.

Op vrijdag 18 november vindt, in het kader van de gezondheidsrace, het 'Crazy Ping Pong' plaats bij ATTC. Dan kunnen leden van de Badmintonclub, maar ook van Aan de Wielen, Buurtvereniging de Beekse Akkers en Radio Kontakt laten zien of ze ook met een batje en balletje overweg kunnen. Op zondag 29 januari is de Laarbeek activiteit van ATTC. Hierover volgt in november nadere informatie.

Voor degenen die de vereniging willen leren kennen of samen met vrienden eens willen tafeltennissen is dit geheel gratis elke zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur mogelijk.