Afbeelding

Eli-goalies genieten van keepersclinic Helmond Sport

Sportnieuws

Eli-goalies genieten van keepersclinic Helmond Sport


Helmond – De lichtmasten in het Lavans-stadion brandden afgelopen zaterdag voor de Helmond Sport Keepersclinic. Vijf jeugdkeepers van Eli grepen de uitnodiging voor deze leerzame clinic met beide handen aan. Onder leiding van keeperstrainers van de jeugdopleiding van Helmond Sport, VVV en PSV leerden ze in een twee uur durende training de fijne kneepjes van het keepersvak.

Samen met zo’n 125 andere doelverdedigers uit de regio werd een circuittraining afgelegd. Bij elk station werd een andere keeperstechniek geoefend. Zo werd een handige knieval geleerd om te voorkomen dat de bal door de benen wordt geschoten. Een hoge voorzet pluk je uit de lucht met een opgetrokken knie. Ook de basistechniek, zoals het uitrollenen en uitgooien, kwam aan de orde. Vanaf nu weten deze jeugdkeepers dat de bal moet worden gevangen met de duimen en de wijsvingers van beide handen tegen elkaar.
Ferre van de Ven van de F2 vond het ‘supercool’ om door echte keeperstrainers aan het werk gezet te worden. Vooral het duiken vond hij leuk. Bart Vermaeten, die in de F1 onder de lat staat, legt uit hoe de duikoefening ging: “Eerst spring je over een laag hekje naar links, dan tik je in de linker hoek de grond aan, daarna een stap naar voren en tot slot met een superduik de bal uit de rechterhoek tikken.”

De D2 van Eli heeft de luxe van twee keepers. Jarno Sterken vangt vanaf nu de hoge ballen met één knie naar de veldkant omhoog, en staat bij een terugspeelbal naast het doel om een eventuele eigen goal te voorkomen. Stan van Berlo zegt: “Ik heb nu geleerd hoe je een bal goed moet uitgooien. Deze clinic was superleuk en ik raad het elke keeper aan.” Ook voor Bjorn Mezenberg werd het een prachtige voetbaldag. Eerder in de middag won hij met zijn B2-team met 7-1 van Boekel Sport.

Met een diploma, ondertekend door Helmond Sport keeper Wouter van der Steen, gingen de Eli-doelverdedigers terug naar Lieshout.