Afbeelding

Eerste midweekteam Badminton Club Lieshout blijft op koers

Sportnieuws

Eerste midweekteam Badminton Club Lieshout blijft op koers



Lieshout - Ondanks twee kleine nederlagen en een gelijkspel blijft BCL-R1/Bavaria op koers om de titel te behalen in de eerste afdeling van de vierde klasse. In deze midweekcompetitie blijft het team koploper, met 6 punten voorsprong op de nummer twee uit Oirschot.


BCH-3 – BCL-R1/Bavaria: 5-3
Met twee invallers (Diony Janssen voor de langdurig geblesseerde Corine Gevers en Bert Manders voor de eveneens langdurig geblesseerde Stan van Vijfeijken én de afwezige Walter van Leuken) kon het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout niet winnen van de Bossche tegenstander. In de Bossche sporthal waren de singlepartijen nog eerlijk verdeeld: Bert Manders en Karin Van den Biggelaar wonnen en Diony Janssen en Richard Essers verloren. In de dubbelpartijen was dat anders. De Lieshoutse badmintonners verloren zowel de vrouwendubbel als de mannendubbel, overigens wel pas na drie, spannende sets. Omdat in de mixpartijen één partij werd gewonnen en één partij werd verloren konden alsnog drie punten mee in de sporttas naar Lieshout, waardoor het puntenverlies beperkt bleef.

BC Oirschot-R1 - BCL-R1/Bavaria: 5-3
De belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer twee uit Oirschot heeft uiteindelijk weer drie punten opgeleverd voor BCL-R1/Bavaria. In de dubbelpartijen wisten de mannen, Walter van Leuken en Richard Essers, na een zeer gelijkopgaande partij te winnen. De vrouwendubbel ging minder: Diony Janssen en Karin van den Biggelaar verloren. Ook de mixpartijen werden eerlijk gedeeld. Richard Essers en Diony Janssen knokten zich in de tweede set nog naar een derde set maar verloren die jammerlijk met 21-1. Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar deden het beter. Zij wonnen hun mixpartij in twee sets. In de singlepartijen was eigenlijk alleen de partij van Richard Essers en Frans van Seggelen gelijkwaardig, waarbij Frans uiteindelijk de winst naar zich toe wist te trekken. Daarnaast won Walter van Leuken simpel en verloren Diony Janssen en Karin van den Biggelaar met duidelijke cijfers, waardoor de totale partij in 5-3 voor het Oirschotse midweekteam eindigde.

BCL-R1/Bavaria – BC Oirschot-R1: 4-4
De terugwedstrijd tegen het Oirschotse midweekteam in de Lieshoutse sporthal “De Klumper” was bijna een kopie van de uitwedstrijd. Bijna, maar uiteindelijk niet helemaal. Opnieuw wonnen Walter van Leuken en Richard Essers de mannendubbelpartij en verloren Karin van den Biggelaar en Diony Janssen de vrouwendubbel. Ook de mixpartijen pakten hetzelfde uit. Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar wonnen met duidelijke cijfers terwijl Richard Essers en Diony Janssen met even duidelijke cijfers verloren. In de singlepartijen werd dan toch het verschil met de heenwedstrijd gemaakt. Opnieuw won Walter van Leuken met speels gemak en verloren Karin van den Biggelaar en Diony Janssen van de sterke Oirschotse dames. Het verschil kwam van Richard Essers die met een ultieme krachtsinspanning deze keer Frans van Seggelen wél wist te verslaan in een thriller die eindigde in een 21-18, 17-21 en 21-19.

Foto: Richard Essers moet even bijkomen na zijn zéér nipt gewonnen singlepartij tegen Frans van Seggelen