Recurve-team Strijd in Vrede presteert goed tijdens Rayonkampioenschap

Sportnieuws

Recurve-team Strijd in Vrede presteert goed tijdens Rayonkampioenschap


Beek en Donk - Willem Tell 1885 in Geverik ( Limburg) was twee weekenden het strijdtoneel voor de Rayonkampioenschappen 25m1pijl voor verschillende klassen zowel individueel als voor teams.


Individueel stonden op zaterdag 18 april Martien van Deurzen en Henk Leenders aan de meet in de 3e klasse veteranen recurve. Henk eindigde met een totaalscore van 397 punten op een vierde plaats en Martien werd achtste met 387 punten. Beide schutters hebben zich hiermee geplaatst voor de Bondskampioenschappen later dit jaar.

Eveneens geplaatst voor het NK/ BK is Mark Kanters bij de Junioren recurve, Henk Caris bij de 1e klasse Veteranen recurve en Stefan Kouwenberg bij de compounders. Het eerste zestal moet nog afwachten of hun score tijdens het Rayonkampioenschap voldoende is om mee te mogen doen aan het NK in de hoogste klasse, de ere-klasse.

Jolanda van der Kruijs, Mark Kanters, Wietse Aarden, Henk Caris, André Goedemans en Rita Segers stonden zondag 26 april in Geverik aan de meet voor 2x25 pijlen. Eén van de doelen was om hoger te eindigen dan plaats 10. Plaats tien was immers de plek van plaatsing voor dit RK. Een ander doel was om zich te plaatsen voor het NK teams.

Tijdens de eerste 25 pijlen bleef het team continu op een 8e plek staan. Tijdens de tweede ronde klom Strijd in Vrede gestaag omhoog daar andere teams terugvielen in hun scores terwijl bij hen iedereen beter op schot leek te komen. Regelmatig vlogen dan ook alle zes pijlen in het geel wat altijd een stimulans is voor het team voor de volgende schoten. Dat het team beter op schot was tijdens de tweede wedstrijd bleek ook uit de scores. Ieder schutter van het team wist zich te verbeteren. Zelfs Rita die een zeer ongelukkige eerste wedstrijd had geschoten. Zij zou uiteindelijk in de totaalscore van het team niet meetellen want dan tellen de vijf hoogste schutters. En die scores bracht het team van Strijd in Vrede een vijfde plaats. De eerste plaats was voor de collega-schutters uit Milheeze die op deze zondag superieur op schot waren. Zij zijn tijdens het NK in juni een favoriet voor de titel. En als Strijd in Vrede mag meedoen zijn zij underdog. Maar ook dan begint iedereen weer op nul en is alles mogelijk.

Uitslagen
Jolanda van der Kruijs 232-234, Mark Kanters 223-235, Wietse Aarden 220-229, Henk Caris 216-220, André Goedemans 203-214 en Rita Segers 136-195.

Programma
Zaterdag 2 mei Zwaantoernooi aanvang 18.00 uur.