Afbeelding

Laarbeekse golfkampioenschappen 2015

Sportnieuws

Laarbeekse golfkampioenschappen 2015


Laarbeek- De twaalfde Laarbeekse Golfkampioenschappen vinden plaats op vrijdag 4 september op ’t Woold te Asten-Heusden. Ongeveer 120 Laarbeekse golfers zullen strijden om de eer. Opgave is vanaf nu mogelijk.

Doorstroming gewaarborgd

De organisatie in handen van Jos Vogels, Eric van de Vrande en Peggy Blankwater is er ook dit jaar in geslaagd een aantrekkelijk programma aan te bieden. Gegolft zal worden volgens twee spelvormen; individueel Strokeplay en groepsvorm Texas Scramble. Het is deze combinatie van groepen en individuelen, die ervoor zorgt dat de doorstroming tijdens de wedstrijd gewaarborgd is. Wachten omdat een minder geoefende speler moeite heeft met een bepaalde ‘hole’ behoort tot het verleden. Tijdens de gehele wedstrijd zal op drie plaatsen op de baan catering aanwezig zijn om de deelnemers te voorzien van een natje en een droogje. De teams voor Texas Scramble zoeken een groepsnaam waaronder zij deelnemen. Dit kan natuurlijk ook heel goed een bedrijfsnaam zijn. De hoofdsponsor Rabobank heeft samen met diverse sponsoren gezorgd voor leuke prijsjes. Daarnaast is er een eerste prijs voor de beste golfer/golfster van de dag. Er wordt een onderscheiding uitgereikt voor de ‘longest’ en de ‘neary’.

‘Spelregels’
Deelnemende bedrijven, groepen of individuelen moeten uit Laarbeek afkomstig zijn. Voor alle deelnemers is een GBV (GolfVaardigheidsBewijs) verplicht. Dit GVB dient op de dag zelf getoond te kunnen worden. Er wordt gespeeld met hcp verrekening en voor inactieve spelers (hcp 54) wordt een reëele hcp aangehouden van minimaal 36. Deelname kost € 75,- per persoon, maar dan is ook alles betaald. Ontvangst met koffie en gebak, greenfee, catering tijdens het golfen, buffet na afloop en vrij drinken tot 22.00 uur zijn in de prijs inbegrepen. Een portemonnee is dus niet nodig! 

Programma
Natuurlijk staat plezier tijdens deze dag voorop. De organisatie verwacht ongeveer 120 deelnemers. Het evenement begint met een ontvangst vanaf 10.00 uur. Om 12.00 uur is de afslag en om 17.00 uur is het golfen afgelopen. Tot 22.00 uur is er dan nog de mogelijkheid tot gezellig napraten over een sportieve dag. 

Inschrijven via de site www.laarbeeksegolfkampioenschappen.nl kan vanaf nu. Het tijdstip van het overmaken van het inschrijfgeld is bepalend voor de volgorde van inschrijving.