Afbeelding

240 deelnemers aan Fietste Meetocht

Algemeen

Beek en Donk - De Stichting Goede Doelen Laarbeek, die enkele jaren terug door het St. Leonardusgilde en de Scouting van Beek en Donk is opgericht, heeft afgelopen maandag, op 2e Pinksterdag, voor de tweede keer de Fietste Meetocht georganiseerd.

Omdat er wat minder goed weer was voorspeld viel het aantal deelnemers wat tegen. Ongeveer 240 volwassenen en kinderen hebben aan de fietstocht deelgenomen en dat is beduidend minder dan vorig jaar. Maar ondanks de lage temperatuur waren de meeste deelnemers erg enthousiast, zowel over de mooie en met verkeerregelaars beveiligde route als over de ontvangst bij elke controlepost.

Door de leden van de Scouting en de leden van het St. Leonardusgilde en zeker niet te vergeten door de vele vrijwilligers werd flink gewerkt om ieder deelnemer een gezellige fietstocht te bezorgen. Bij de drie controleposten werd telkens wat te drinken aangeboden. Alles bij elkaar toch een geslaagde fietstocht. Een aantal deelnemers heeft de route te voet afgelegd.

En belangrijk, een gedeelte van het inschrijfbedrag en de opbrengst van de loterij worden besteed aan een project in Namibië. Aan Pater van de Avoird, die in juli op vakantie komt, kan dan een mooi bedrag overhandigd worden voor de aankoop van dekens bestemd voor de kinderen die bij hem in een hostel verblijven. Vooral in de koude woestijnnachten, juli, augustus en september, is hieraan een grote behoefte.

Nadat alle deelnemers bij de finish terug waren, werd door wethouder van Zeeland de loten getrokken voor de prijzen, die aan de loterij verbonden waren. De hoofdprijs een levensmiddelenpakket is gevallen op lotnummer 2709. De andere prijzen zijn gevallen op de volgende nummers: 2047, 2170, 2293, 2396, 2651, 2853, 2925, 2958, 2995.

De prijzen, voor zover zij nog niet bezorgd zijn, kunnen elke dag na 18.00 uur worden afgehaald bij gildebroeder Jan Rovers, Margrietstraat 5 te Beek en Donk. Jan wil de prijs ook thuisbezorgen als hij door de prijswinnaar wordt gebeld. Tel. 0492-463005 of 06-21650038.

Graag wil Stichting Goede Doelen Laarbeek alle deelnemers en iedereen die aan de organisatie van deze fietstocht heeft meegewerkt, hartelijk danken.