Afbeelding

Frans v.d. Meijden verschieting bij HBV de Eendracht

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De jaarlijkse Frans v.d. Meijden verschieting bij HBV de Eendracht is verschoten op zaterdag 19 december. Frans v.d. Meijden was oud-voorzitter en heeft altijd heel veel voor de Eendracht gedaan. Hij wilde een wedstrijd schieten met als winnaar de schutter die zoveel mogelijk boven zijn jaargemiddelde schiet.

Meestal wint een schutter met een lager gemiddelde, die dan goed schiet en zodoende ver boven zijn gemiddelde eindigt. Voor een schutter met een hoog gemiddelde is het veel moeilijker om veel punten boven zijn gemiddelde te schieten.

Jo Maas is al enige tijd wat minder aan het schieten, en hij is dan ook regelmatig niet tevreden over de score die hij schiet. Maar zaterdag had Jo niets te klagen over zijn score. Met 213 punten schoot hij maar liefst 30 punten boven zijn gemiddelde en werd hiermee winnaar van de Frans v.d. Meijden beker. De 213 punten is een evenaring van zijn persoonlijk record.

Rentree Jan Coolen
Na jaren niet meer te hebben geschoten in verband met een blessure, is Jan Coolen weer begonnen met schieten. Vorige week schoot Jan tijdens zijn eerste wedstrijd al een mooie score van 140 punten. Zaterdag ging het helaas niet zo goed, maar dat is voor Jan geen probleem. De vereniging is wel blij dat Jan weer mee schiet, want voorheen sloeg hij geen wedstrijd over, hij deed altijd mee.

Jan Coolen had de Doel gezellig aangekleed voor de kerst, en zoals altijd weer voor lekkere hapjes gezorgd. Samen met een aantal partners van de schutters hebben ze er na de wedstrijd nog een gezellige avond van gemaakt.

Uitslag Frans v/d Meijden verschieting
1 Jo Maas 213 (+30); 2 Geert van Ganzenwinkel 209 (+9); 3 Erwin Wijnhoven 232 (+8); 4 Toon van Hoof 223 (+3); 5 Martijn v.d. Heijden 181 (+3); Frank Schepers 226 (+2); 7 Martien v.d. Graef 168 (+1); 8 Michiel Verbakel 162 (-2); 9 Jan van Rooy 198 (-6); 10 Walter Jansen 204 (-9) en 11 Jan Coolen 88 (-48)

Het clubgebouw is gelegen aan de Lijsterstraat 25 te Aarle-Rixtel, als u interesse heeft mag u altijd komen kijken naar deze leuke sport. Op maandagavond vanaf 19.00 uur is er ook een jeugdtraining. Boogschieten is een sport die iedereen kan beoefenen.