Afbeelding

Jeugdgroep én Jeugdkwartet RV Olympia Nederlands Kampioen

Sportnieuws

Mierlo/Almere – De trainsters en rijdsters van Rolschaatsvereniging Olympia, waarvan diversen uit Laarbeek, kijken terug op een succesvol Nederlands Kampioenschap Showrijden. Maar liefst 2 Olympia-teams werden Nederlands Kampioen in een zeer spannende wedstrijd.

Aan het kampioenschap namen 8 verenigingen deel, waaronder 3 verenigingen uit Noord-Brabant, in 6 verschillende categorieën. In de categorie Kleine Groep, met o.a. de Laarbeekse rijdsters Colet Claessens en Stephie Wiering was Olympia een maatje te klein voor de concurrenten. Ook in de klasse Kwartet en Grote Groep moest Olympia toezien dat zij nog te kort komen ten opzichte van de andere Nederlandse rolschaatsverenigingen.

In de categorie Jeugdgroep was dat wel anders. Onder leiding van de trainsters Jeanne Janssens (Beek en Donk), Veronique Geerts (Gemert) en Kristy van Vuure (Helmond) steeg het Jeugdteam van Olympia boven alle andere teams uit. In totaal namen 10 teams deel aan deze wedstrijd. Olympia liet met het thema Passion, met de Spaanse Tango als basis, een prachtig shownummer zien welke vurig en vol overgave door de rijdsters werd gereden. Zij wisten hiermee de zowel het publiek als de jury op hun hand te krijgen. Het shownummer kreeg de hoogste punten en mag zich Nederlands kampioen noemen!

In de klasse Jeugdkwartet, een klasse met 10 teams, was de spanning te snijden. KRC Rolling (Nieuwegein) stond in het tussenklassement op de nummer 1 positie. Olympia had als 9e geloot en hierdoor wisten zij hoe de concurrentie in het tussenklassement stond. Olympia liet zich niet van de wijs brengen en wist hun shownummer perfect uit te voeren. Het verschil in jurypunten was minimaal, Olympia kreeg hogere jurypunten en werd met dit team ook Nederlands Kampioen.

Een uitgebreid verslag met foto’s kunt u lezen op www.rvolympia.nl.